Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Сотирова: Стремим се към точния микс за всеки концерт

Магдалена Сотирова е свикнала с изяви пред аудитория
Работата на имидж мейкърите на всеки музикант, изпълнител и звезда, макар и "зад кулисите" има своето огромно значение, при това е важно да бъде извършвана по възможно най-добрия начин. Да си добър продуцент и пиар изисква много постоянство и умението да улавяш силните страни на артиста, с който работиш. Това каза пред Радио София Магдалена Сотирова дългогодишен пиар и мениджър на Владимир Ампов-Графа, от 2007-ма година - негов бизнес партньор в една от най-успешните музикално-продуцентски компании у нас:

Когато работата е свързана с човешкия фактор, най-важно е да приемеш човека, важно е този човек да е постоянен, целеустремен и да знае какво иска. Той трябва да се довери на своя екип. Когато има партньорство и взаимодействие, добри професионалисти от двете страни, както и много постоянство и работа, тогава успехите идват рано или късно. 

С Графа преди концерта в „Арена Армеец“Екипът на музикално-продуцентската компания подбира точните дизайнери, режисьори и творчески директори за всеки отделен проект, стремейки се да постигне най-добрия микс, чрез който проектът да се реализира успешно. Музиката, макар и неосъзнато, е част от живота ни от самото ни раждане, още от детските песнички. Много често тя определя настроението ни или връща спомени. Колкото повече слуша човек една непозната за него музика, толкова повече започва да различава елементите и красотата ѝ, да придобива задълбочени музикални познания. По същия начин много различно е преживяването на един голям концерт и възприемането на музиката на подобно събитие.

Социалните мрежи променят изключително комуникационната среда и начина на изграждане на имидж на артист през последните години, отбеляза Магдалена Сотирова. Аудиторията вече изисква от артистите постоянен контакт - снимки, публикации и видеоклипове. Ползата е двустранна, тъй като почитателите опознават по-добре артистите, а вторите, на свой ред, осъществяват бърз контакт с правилната аудитория. Много качествени изпълнители в България могат да се загубят в голямото море от известни личности, дори неясно какво, просто защото не се държат в онлайн пространството по начина, по който се очаква от тях. По света обаче има и немалко противоположни примери. Ед Шийрън вече няма профил в социалните мрежи, а Роби Уилямс от 10 години е изхвърлил мобилния се телефон. Адел си позволи една-две години да отсъства от инстаграм.

От известно време комуникационният екип на Графа подготвя голям концерт на открито, който е планиран за 10 юни 2020 година на стадион "Българска армия". Магдалена Сотирова прогнозира една различна и много силна емоция, като отбеляза, че подготовката продължава, независимо от това, че датата изглежда далечна. Самият Влади Ампов е концентриран върху подобряването на уменията си като музикант и открива за себе си и тайните на китарата, разкри тя. 

  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийски разкази - Разходка из “Кварталът на писателите”

Виктор Топалов и Боян Бочев за книгата на Виктор "Кварталът на писателите":

публикувано на 20.04.24 в 15:00

Адресите на любовта - Васил Левски

Левски посвещава любовна песен на монахиня Сестра Евгения превързва раните на Апостола, плете му ръкавици и му пише писмата Васил Левски е е бил не само отдаден на отечеството революционер, ами е носил нежна и поетична душа. За да не нащърби ореола му на  Апостол на свободата, от когото току-що освободената му родина се нуждаела като..

публикувано на 20.04.24 в 14:00
С Георги Михов

Дамите са по-голямата част от енолозите в България

Георги Михов от сомелиер.бг за Wine Women Show, което ще се проведе в неделя, 21 април от 12 до 18:30: "Всъщност това е винено изложение, където изложителите са дами и те правят вината. В България е уникално - дамите са по-голямата част от енолозите тук. Винарството е трудна професия, но през година дамите успяха да се докажат като много мъжки..

публикувано на 20.04.24 в 11:48
Александра Илиева и Мартин Кадинов

Най-естественото нещо е интересът на човека

Александра Илиева и Мартин Кадинов за последната кампания на Гуудгейм: "Още в януари засегнахме темата за Борислав Славов - играта, с която спечели наградата за музика - Балдърс гейт, бе станала "Игра на годината". Събрахме сума за стипендии, те са част от общ фонд. Фокусът ни са видеоигри, в различни - технически и художествени аспекти." (Мартин)..

публикувано на 20.04.24 в 11:18
Мира Мосхен

Край реката редят се...

Мира Мохсен от фондация Ин Битуин за благотворителния им търг за фестивал в Марица: Това е първо издание, фестивалът "Децата на реката" ще е в Пловдив, в коритото на Марица. Решихме, че е добра идея да се направи детски фестивал, да събуди любовта към природата в градските пространства. Идеята се зароди в личния ми живот - прекарвам много време до..

публикувано на 20.04.24 в 10:41

Всеки, засадил дърво, ще живее по-дълго

200 годишна дъбова гора - Сия Попова за инициативата: "Събитието е второ поред на същата локация. Ще видим колко са се прихванали, където не са - ще засадим нови дъбчета. В случая избираме дъбове - на терена е най-благоприятно да се засади. Дъбът олицетворява добри неща. Преди време са били много голяма част от нашите гори, сега са само 3%. Намалели..

публикувано на 20.04.24 в 10:14

Лазарица в Елин Пелин

Райничка Николова, зам.-кмет на Елин Пелин за 11-о издание на фолклорния фестивал "Лазарица" в града: "Община Елин Пелин милее и поддържа традициите. Фестивалът обединява всички празници от пролетно-обредния календар от Заговезни до Гергьовден. Участват групи и индивидуални изпълнители, над 250 участници общо. Те са от общината, областта, Благоевград,..

публикувано на 20.04.24 в 09:42