Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Препоръки за шофиране през зимата от "Пътна полиция"

Снимка: БГНЕС

От Националния координационен център за безопасно движение по пътищата дадоха препоръки за информация за актуалната метеорологична обстановка и препоръки за реакция  при шофиране в мъгла.

Въпреки меката зима до момента и липсата на сняг, големите темпаратурни амплитуди крият опасности по пътищата. През деня автомобилите се управляват в нормални условия по сухи пътища, но вечер и рано сутрин има много скрити заледени участъци и мъгли. Именно поради това водачите на автомобили трябва да са внимателни.

От началото на годината са възникнали над 170 тежки произшествия, като над 200 души са ранени. За съжаление загиналите са 13 души. Рисковите групи, причинители на ПТП,  са младите шофьори и възрастните пешеходци.

Инспектор Лъчезар Близнаков обясни с какво трябва да се съобразяват водачите в зимни условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Посолството на Китай в България организира конкурс за песен, базирана на китайски поеми

През есента на 2024 г. отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. В подготовката за празненствата по случай годишнината, Посолството на Китайската народна република в България организира конкурс за нова песен, по китайски поеми от Династия Тан и Династия Сун, за български граждани и сънародници,..

публикувано на 03.10.24 в 14:11

Транспортираха в музея в Петрич и втората статуя от Хераклея Синтика

С помощта на лебедка, въжета и синджири в Хераклея Синтика бе повдигната и извадена на открито втора статуя на античен мъж, открита на 20 септември, съобщава БГНЕС. Статуята, чиято глава бе открита три дни след торса, бе поставена в саркофаг, изработен и за първата статуя, открита в началото на юли. По-рано през деня кпециален кран я повдигна и..

публикувано на 03.10.24 в 12:52

Радослава Боор представя разказ за плаката и различните му проявления

На 12 октомври, от 12.00 часа, в пространството за изкуство и събития ДОМ, Радослава Боор ще представи разказ за плаката и различните негови проявления. Радослава Боор е графичен дизайнер, илюстратор, арт директор, а много от нейните плакати са свързани със знакови събития за България. От години живее в Прага, но сега пристига в София по..

публикувано на 03.10.24 в 12:49
The Oldie Goldies

"The Oldie Goldies" представя на живо 15-те композиции от дебютния си албум

Суингът набира все по-голяма популярност и скорост в България и поредното доказателство за това е новият албум на "The Oldie Goldies". Формацията е създадена в края на 2019 г. като малък ансамбъл, който се разраства до октет, поради възникнала необходимост, разказаха с усмивка пред БНР-Радио София барабанистът Борислав Петров и..

публикувано на 03.10.24 в 11:45

В България са нужни 199 заплати за закупуване на жилище

В България са нужни 199 месечни заплати за закупуване на жилище с размер от 100 кв. м. Това показва проучване, което сравнява цените на недвижимите имоти в 62 държави спрямо средните заплати на местно ниво. Средната цена на имот с площ 100 кв. м е еквивалентна на 114 нетни заплати в Дания, което прави северната страна най-достъпната страна в Европа за..

публикувано на 03.10.24 в 10:48

Млад мъж почина на място след удар с тротинетка в стълб в София

Млад мъж е починал на място, след като се е ударил с тротинетка в стълб в София.  Трагичният инцидент е станал снощи, а сигналът е подаден в 23:50 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ в столицата. Към мястото на произшествието – на булевард "Симеоновско шосе", е изпратен спешен екип, който само констатирал смъртта на 32-годишния..

публикувано на 03.10.24 в 10:28

Доц. Кристиян Постаджиян: НБУ е реална алтернатива на образованието в чужбина

След откриването на академичната година в Нов български университет (НБУ) се провежда седмицата за ориентиране на студентите – следващи от по-горните курсове помагат на новопостъпилите. "Младите хора влизат „в реалността на живота“ още след първия семестър", отбеляза пред БНР-Радио София доц. Кристиян Постаджиян, зам.-ректор по учебната..

публикувано на 03.10.24 в 09:25