Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След втората авторска песен "Endless Charade" Ния се зарича за по-творческа 2020 година

Ния
Снимка: Личен архив

Човекът на изкуството невинаги съзнателно и нарочно изгражда образа, с който се утвърждава сред публиката. И невинаги тази роля му пасва на характера. И понякога творецът повече не излиза от този образ, дори и това да го затруднява или натъжава.

Това признание в студиото на Радио София дойде също от човек на изкуството. Певицата Ния, която преди 2 години спечели "Гласът на България" разказа този извод, до който са стигнали участници в творчески уъркшоп и който благодарение на приятелката ѝ Калина Воденичарова е залегнал в най-новата ѝ песен.

Строфите са се появили буквално за минутки в телефонен разговор по линията България - Германия, където живее Калина, и в крайна сметка резултатът е впечатляващ. Задълбочен размисъл в мелодии за непрестанния маскарад, измислица, мешавица от странности, свързващи се в света, в който живеем. 

"Endless Charade" е второто официално авторско парче на Ния и се появява година след отличния ѝ дебют "By Myself"

Певицата чистосърдечно си признава - забавянето се дължи на нейния лош навик да отлага, забавя и премисля по сто пъти бъдещите ѝ проекти. Е, в крайна сметка младата изпълнителка осъзнава пропуска си и обеща пред свидетели и слушатели, че 2020-а ще бъде чувствително по-продуктивна в творчески план.

"Endless Charade" е на английски език, но Ния има и 4-5 изпълнения на български (най-трудно ѝ било) по текст на легендата Александър Петров, който ѝ е чичо.

За музиката на най-новия запис са отговорни дългогодишният артистичен партньор на Ния - Явор Милчев - бас, както и музикантите Петър Йотов - китара, Стефан Цеков - барабани. 

Видеото е създадено от част от въпросните артисти, включили се в споменатия уъркшоп. Става дума за внушителен екип от 26 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24
Funkilicious получиха голямата награда в конкурса „Пролет“

Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Пролет`24"

Funkilicious получиха голямата награда в категорията "Нова българска поп и рок музика" на конкурса на Българското национално радио за нова българска поп и рок музика "Пролет`24".  Woomb са победителите в категорията "Евросоник ".  Funkilicious спечелиха с песента "Всичко по две" и ще имат възможност да запишат  нова авторска музика във Второ..

публикувано на 03.06.24 в 06:05