Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Данчев, „Зелена система“:

Столичани се разхождат в парковете спокойно и дисциплинирано

3
Снимка: БГНЕС

Няма нарушения на разпоредбите и препоръките за разходки в 10-те големи столични парка. Хората се разхождат спокойно и по указаните посоки. Детските площадки са оградени, за да не се ползват.
Това разказа пред Радио София Димитър Данчев, директор на „Зелена система“ на Столичната община.

Той припомни, че децата до 12 години могат да се разхождат с родител(и) между 9.30 и 18.30 ч. В останалото време парковете са достъпни за спортуващи, колоездачи и хора с домашни любимци. Сядането на пейките не е позволено.

Схемите на по-големите паркове са направени така, че да позволяват достъп и разходки на граждани от няколко гранични квартала, без да се образуват струпвания, обясни Данчев.

За спазването на реда са ангажирани общински и полицейски служители, помагат и над 20 доброволци.

Чуйте още по темата в разговора на Лилия Герчева с Димитър Данчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още по темата

Десет столични парка са отворени за посещения

От днес десет столични парка ще бъдат отворени за посещения. Същото ще последва в градовете в цялата страна, след като в събота министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед за отваряне на парковете при стриктно спазване на санитарните мерки..

обновено на 27.04.20 в 16:39
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Смирненски

Адресите на любовта - Христо Смирненски

За поета, Женя Дюстабанова е „най-нежната муза и най-огнената отрова“ Голямата любов на  „момичето с тъмните бръшлянени очи“, както я нарича в стихотворението „Пролетно писмо“, остава с поета и след смъртта му.  Тя се затваря в себе си,  дълги..

публикувано на 06.07.24 в 14:00

Въздушни целувки на всички приятели

Световен ден на целувката е обявен от ООН през 1988 г. Колегите ни от програма "Христо Ботев " подхождат научно по въпроса. Стажант-репортерът ни Надежда Герова пита столичани защо целувката ни прави щастливи: "Знак на близост, може би на обич...

публикувано на 06.07.24 в 11:50
Десислава Иванова

Има много красиви, не толкова популярни места

Най-атрактивните летни дестинации с бюджет под 1000 лв. – интервю с травъл влогъра, Десислава Иванова : "Почнах да пътувам преди 10 години, когато не беше толкова популярно. Нямаше толкова полети. Днес бюджетът ми е малко по-висок. Не спирам да..

публикувано на 06.07.24 в 10:59

Законодателният акт за изкуствен интелект на ЕС и бъдещето на технологичните компании

Повече от месец на територията на Европейския съюз са в сила нови правила, свързани с изкуствения интелект. Причината – прилагането на вече приетия законодателен акт за ИИ, който поставя на първо място правата на европейските граждани. Извън фокуса..

публикувано на 05.07.24 в 18:15
Георги Проданов

Георги Проданов: Политическите партии все повече се откъсват от действителността

Политическите партии все повече се откъсват от действителността. Така обобщи пред Радио София събитията от изминалата седмица политологът и преподавател в НБУ Георги Проданов. „Имам предвид концентрирането върху не толкова политика, а..

публикувано на 05.07.24 в 15:47

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото..

публикувано на 05.07.24 в 13:25