„Агнешкото трябва да се готви бавно на температура от 95-100 градуса за около 10-12 часа. Можете да го осолите с готварска сол от всички страни и да го оставите за 15 минути да почива на стайна температура. Преди да го сложите във фурната, покрийте месото с хартия за печене и след това с кухненско фолио.
Около 1 пръст бяло вино в тавата ще подпомогне добрия вкус. Сол, масло, червен пипер и джоджен са напълно достатъчни, но разбира се можете да експериментирате и с други подправки като куркума и къри. Канелата също много отива на агнешкото месо", споделят младите готвачи Елена Петрелийска и Ники Петров.
Добра идея е да купим младо агнешко от малки производители, а не от супермаркета. Така ще си гарантираме вкус и качество. Гарнитурата пък ще направи трапезата ни още по-цветна. Имаме възможност да се спрем на традиционна или „по-модерна" гарнитура.
„На първо място препоръчваме аспержи и млади картофи. Агнешкото върви и с дроб сарма, може да си сложите спанак или лапад с ориз. Дроб сармата може да се превърне и в сарми с листа от лапад или червено цвекло. Ако имате желание за нещо по-интересно, опитайте комбинация с кус-кус.
Той трябва да е добре ароматизиран, да му се добавят ядки или сушени плодове. Разбира се, зелената салата с дресинг от тахан винаги е добро решение", казват готвачите.
Още съвети и добри идеи от Елена и Ники за прекрасна празнична трапеза – чуйте в звуковия файл.
Един от общинските културни институти в столицата - този в Надежда, днес в духа на празника на труда - 1 май, организира почистване и освежаване на фоайето на институцията. “Решихме да оправим културата като започнем от Културния дом в ОКИ “Надежда”. Пълно е с хора - имаме цигулари, диригенти, режисьори, контрабасисти, челист, оперен певец. Хора,..
Етап 6 от реконструкцията на ул. "Опълченска“ от бул. "Александър Стамболийски“ до бул. "Сливница“, налага промяна на движението в района, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От 02.05.2025 г. до 30.05.2025 г. включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Опълченска“ между бул. "Сливница“ и бул. "Тодор Александров“..
Честването на Априлското въстание и празника на град Копривщица се провеждат ежегодно на 1 и 2 май на площад “20-ти Април“ в града. За първи път отбелязването на празника става през 1926 г. Събитието се случва на площад “20 април” пред констицата на героите от Априлското въстание и днес за 99 път се отбелязва възстановка на тези паметни дни от 1886..
1 май е известен като Ден на труда, но и като Ден на българската пощенска марка - На 1 май 1879 година са пуснати в обращение първите пет български пощенски марки - "сантимите", както са известни тогава. Били са поръчани от руския княз Владимир Александрович Черкаски, който е управлявал гражданските дела в България при Главнокомандващия..
След месец интензивна лабораторна работа екипът на Театър-студио 4хС кани публиката на премиерата на “Apparatus” – новият спектакъл на американската хореографка и режисьорка Бека Хобак. “Основните ми впечатления от града са всъщност от театъра и как нещата се случват там и че има едновременно промяна и заедно с това е един порив за продължаване..
"Думи за езика“ на Иля Златанов е книга, която по съдържание и форма е като никоя друга, издавана у нас досега. Изданието събира на едно място описанията, значенията, взаимовръзките на думи, говори, смислови и пунктуационни порядки. Редактор на книгата е Лора Бранева. Пред Радио София тя сподели, че попадайки на "Думи за езика“, първото,..
Приключиха процедурите за избор на изпълнители за внедряване на мерки за енергийна ефективност в три многофамилни жилищни сгради в района — блокове 6 и 14 в кв. "Ботунец" и блок 20 в гр. Бухово, съобщават от администрацията на район "Кремиковци" . Срокът за обжалване е изтекъл в края на миналата седмица, което дава възможност процесът да..