„Агнешкото трябва да се готви бавно на температура от 95-100 градуса за около 10-12 часа. Можете да го осолите с готварска сол от всички страни и да го оставите за 15 минути да почива на стайна температура. Преди да го сложите във фурната, покрийте месото с хартия за печене и след това с кухненско фолио.
Около 1 пръст бяло вино в тавата ще подпомогне добрия вкус. Сол, масло, червен пипер и джоджен са напълно достатъчни, но разбира се можете да експериментирате и с други подправки като куркума и къри. Канелата също много отива на агнешкото месо", споделят младите готвачи Елена Петрелийска и Ники Петров.
Добра идея е да купим младо агнешко от малки производители, а не от супермаркета. Така ще си гарантираме вкус и качество. Гарнитурата пък ще направи трапезата ни още по-цветна. Имаме възможност да се спрем на традиционна или „по-модерна" гарнитура.
„На първо място препоръчваме аспержи и млади картофи. Агнешкото върви и с дроб сарма, може да си сложите спанак или лапад с ориз. Дроб сармата може да се превърне и в сарми с листа от лапад или червено цвекло. Ако имате желание за нещо по-интересно, опитайте комбинация с кус-кус.
Той трябва да е добре ароматизиран, да му се добавят ядки или сушени плодове. Разбира се, зелената салата с дресинг от тахан винаги е добро решение", казват готвачите.
Още съвети и добри идеи от Елена и Ники за прекрасна празнична трапеза – чуйте в звуковия файл.
Остава малко повече от седмица до крайния срок за включване в петиция, с която граждани от ЕС целят да бъдат променени регламенти, засягащи именно правата им на потребители. В момента кампанията има над 1,4 млн. подписа, което е повече е необходимото, но въпреки това битката не е приключила. Инициативата “Спрете унищожаването на игрите“ се опитва..
Лилия Илиева е магистър по Българска филология и журналистика, преводач на интересни книги и самата тя автор на книгата “Заведи ме в теб“ , която представи при гостуването си в предаването “Добър вечер, София“. "Поводът, по който ми хрумна да събера 33 интервюта с известни български мъже, беше един мой разговор с френския писател..
Пет години след 2020 г. се вижда събуждащата се протестна енергия, която обаче не е толкова разгъната както преди пет години. Това се случва на фона на управление, което дойде след поредица от служебни правителства, но също е съмнително колко е стабилно. “Само за тези, които не познават механизмите и скритите капани на управлението, е изненада, че..
Администрацията на кмета Васил Терзиев иска от Столичния общински съвет да одобри проект за изменение на подробен устройствен план (ПУП), който отключва довършването на бул. “Тодор Каблешков“ и е ключов участък от Третия градски ринг на София, съобщават от пресцентъра на Столичната община. “Ако Общинският съвет вземе решение и подкрепи нашето..
Изключително археологическо откритие беше направено в крепостта Кокалянски Урвич край София – триъгълна каменна кула, датирана от края на II век. Разкритието е на младите археолози д-р Филип Петрунов и Виолина Кирякова в последните дни от археологическите проучвания, финансирани от Столичната община по програма "Култура". Откритието..
Лятото в града може да бъде истинска сцена – особено когато музиката идва при теб. RockSchool отново събира китари, цигулки, пиана, барабани, усмивки, страхотни преподаватели и екип и тръгва по парковете на София. И да – събитията са отворени за всеки. "Основаната идея на проекта в началото, в неговия генезис, беше да скъси тази културна..
Лятно кино под звездите се провежда за поредна година в столичния парк "Възраждане". Инициативата стартира емоционално снощи с хитовата лента "Гунди: Легенда за любовта", съобщават от районната администрация. Филмът, който проследява живота на един от най-обичаните български спортисти – Георги Аспарухов – Гунди, развълнува публиката и предизвика..