Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват изоставените рекламни табели

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Продължава премахването на стари и опасни рекламни табели, съобщи Столичният инспекторат. След оглед на трасетата по булевардите "Тодор Каблешков", "Пенчо Славейков", "Прага" и "Тотлебен" са регистрирани десет стари и опасни табели в район "Красно село". Те са забравени от собствениците си, след като не са актуални вече.

 Повечето от тези рекламни табели са в лошо техническо състояние, опасни за минаващите и загрозяващи градската среда. От 2019 г. от започването на инициативата на инспектората са премахнати 320 броя такива рекламни табели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първо класиране за първокласници в София, записване - до 13 юни

Проведе първото класиране за прием на ученици в първи клас за учебната 2024/2025 година, съобщават от Столичната община. Общо 10 873 деца кандидатстваха за първи клас в 158 столични училища за 11 551 свободни места.  През миналата учебна година за 11 631 места кандидатстваха 10 876 деца. Класирани на първо класиране са 10 228 ученици ...

публикувано на 03.06.24 в 17:51

Привилегировани граждани паркирали безплатно в центъра на София

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че привилегировани граждани са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, без да имат право на това. Паркирането е ставало с карта, подписана от предишното ръководство на Столичната община, а сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ..

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Приемната грижа се преструктурира. Какво става с детските SOS селища?

Търсят се приемни семейства . Колкото и добри да са условията в семейните домове, няма по-добра среда от семейната . Това подчерта пред БНР-Радио София Екатерина Христова - директор Програма SOS Детско селище София-Перник-Дрен. Тя припомни, че от 90-те години, когато у нас се пренася австрийския модел на SOS Детски селища, една..

публикувано на 03.06.24 в 12:50
Софийски градски съд

СГС постанови домашен арест за внучката на Виолета Донева, убила баба си преди 18 месеца

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение - от задържане под стража на домашен арест - на 19-годишната Ивет Стайкова, която преди 18 месеца уби своята баба - актрисата Виолета Донева. Тъй като престъплението е извършено под въздействието на наркотици, съдебният състав указа на полицейските служители, които ще контролират..

публикувано на 03.06.24 в 11:55

Започва ремонт на улица в "Слатина", събират едрогабаритни отпадъци

Започва реновирането на ул. „Циклама“, съобщава кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Около улицата са разлепени предупреждения, за да се отстранят и да не се паркират автомобили, които да препятстват ремонтните дейности. Освен това в района започва акция за събиране на едрогабаритни отпадъци. Контейнерите са разположени на ъгъла..

публикувано на 03.06.24 в 10:46

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България" в София

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България” ще се състои в Астория Гранд Хотел в столицата. Събитието цели да покаже на пациентите и обществото, че в България се прилагат най-добрите практики в съвременната медицина и че често решенията са налице тук, а не в чужбина. Форумът събира водещи експерти от здравния сектор и ще се..

публикувано на 03.06.24 в 08:02

В София пуснаха всички градски чешми, които са в изправност, за ремонт са 25

Всички градски чешми в София, които са в нормална експлоатация, функционират ефективно и могат да се използват от гражданите и гостите в София, съобщават от Столичната община. На територията на общината има над 150 градски чешми, от които 110 са в експлоатация. В парковете и градините на София софиянци могат да използват през летните горещини..

публикувано на 31.05.24 в 18:53