Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години история

УНСС внедрява изкуствен интелект за провеждане на изпити онлайн

Сградата на Университета за национално и световно стопанство
Снимка: БГНЕС

Университетът за национално и световно стопанство чества своя 100-годишен юбилей на 21 май. Поради създалата се ситуация с Covid-19, тържествата ще бъдат изцяло онлайн. Програмата започва в 10.00 часа като всеки желаещ ще може да участва чрез уеб сайта на висшето учебно заведение или чрез фейсбук страницата му. 

Ректорът Димитър Димитров ще открие церемонията, ще бъдат поднесени цветя пред паметника на основателя проф. Стефан Бобчев. Програмата ще продължи с видео послания от бивши студенти, виртуална разходка из музея на университета и много други изненади. 

Заместник-ректорът проф. Цветана Стоянова посочи пред Радио София, че всички преподаватели и студенти са се пригодили много бързо към онлайн обучението поради извънредните условия. Университетът внедрява специална система и изкуствен интелект за провеждане на семестериалните и държавните изпити. 

Повече за историята на университета и неговото развитие през годините можете да чуете в интервюто на Луиза Лазарова със зам.-ректора на УНСС проф. Цветана Стоянова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Евро 2024

"Форум", 27.06.24: Светът е футбол

Коментатор във "Форум" в четвъртък беше спортният журналист Теодор Борисов. Заедно с водещия Лъчезар Христов, коментираха Евро 2024. - След края на груповата фаза и преди директните елиминации – големите изненади дотук - Очаквания и прогнози за осминафиналите, фаворитите за шампион - Защо Англия и Франция разочароват дотук за сметка на домакина..

публикувано на 27.06.24 в 19:11

Храната, която разказва истории

Храната освен да засити глада ни, може да разказва истории и да сплотява хората от различна националност. В кампанията „Храна за размисъл“ се включват бежанци, които живеят в България и вече са обикнали културата и хората тук. Един от двигателите на каузата „Храна за размисъл“ е Боян Петров. Пред Радио София той и Халед Мераджудин, който е..

публикувано на 27.06.24 в 18:15

"Булевард 2044" - първото делово събитие у нас с елементи на шоу

В "Интер експо център" в София днес се проведе първото делово събитие у нас с елементи на шоу. "Булевард 2044" е иновативен формат от футуристичната поредица "Преди утрешния ден", в който лидери от различни сфери разгръщат вижданията си за тяхното развитие с 20-годишна перспектива. Сред темите на “Булевард 2044” днес бяха "Краят на бъдещото" в..

публикувано на 27.06.24 в 17:12

България генерира 100 000 тона текстилен отпадък годишно

Всички държави-членки на Европейския съюз трябва да въведат задължително разделно събиране на текстилен отпадък от 1 януари 2025 г. За всеки текстилен продукт, който се предлага на пазара, предстои да бъде въведена и еко такса. През последните години се наблюдава увеличаване на потреблението на текстилни артикули и производство на не толкова..

публикувано на 27.06.24 в 15:52
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Искане на оставки и напрежение на днешното заседание на Столичния общински съвет

Искане на оставки, напрежение по теми, които са във фокуса на общественото внимание вече няколко седмици и дори месеци - така премина днешното заседание на Столичния общински съвет. Благовест Георгиев, бившият общински съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София"), сега независим, излезе с официална..

публикувано на 27.06.24 в 14:56

"Таекуондо Турбо Тийм" се готвят за световното

Преди няколко дни състезатели от клуб "Таекуондо Турбо Тийм" завоюваха бронзов медал и оставиха отлични впечатления на Европейското клубно първенство по таекуондо при юношите. Подробности в предаването "Радиокафе" разказаха треньорът Йордан Господинов и състезателите: Мартин Симеонов - бронзов медалист до 59 кг., Красимир Лилов, завършил на 5-о..

публикувано на 27.06.24 в 14:39
Борис Бонев

Група в СОС иска нови шефове на 6 общински дружества

Общински съветници предложиха конкурси за избор на нови управителни органи на общинските дружества "Топлофикация София ЕАД", Центъра за градска мобилност, "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест" . Съветникът Бойко Димитров от групата ПП-ДБ-Спаси София обясни, че в изготвените доклади е разписана..

публикувано на 27.06.24 в 13:16