Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният театър „Иван Вазов“ очаква зрители на две сцени от 10 юни

Народният театър „Иван Вазов“
Снимка: БГНЕС

Народният театър „Иван Вазов“ отново отваря врати на 10 юни - 81 дни след последното изиграно представление преди обявяването на извънредното положение.

Най-големият театрален институт вече е готов с програмата за летния сезон, с който и актьори, и зрители, ще се завърнат след дълго очакване у дома – на театралната сцена.

Любими спектакли от репертоара на театъра са включени в програмата за юни, като те ще се играят на Голяма сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и допустим капацитет от 30% зрителски места в залата. Освен спектаклите, театърът е подготвил и серия от вълнуващи всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи.

Срещите ще се провеждат от 10 юни всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Те ще са с начален час 21:30 часа.

Любими актьори като Валентин Ганев, Георги Мамалев, Валери Йорданов, Мария Стефанова, Деян Донков, Радина Кърджилова, Бойка Велкова, Мария Каварджикова , София Бобчева, Ева Тепавичарова, Стоян Пепеланов, Виктория Колева и Радина Боршош отново излизат на сцената със спектаклите „Пътят към Афродита“, „Контрабасът“, „Даскал“, „Бонбон“ „Караконджул“, „Разбираш ли ме правилно“ „Любовникът“, „Две“ с Бойка Велкова и „Три високи жени“.

Началният час на представленията на Голяма сцена е 19:00 часа, а билетите са в продажба от днес на двете каси на театъра и онлайн на сайта.

Сред палитрата от имена, които ще разкрият тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра в срещите „Зад театъра“, са Дарин и Деян Ангелови, Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин и други.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 чай, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  " Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше..

публикувано на 20.05.24 в 11:20

СОС чака решението на ВАС за реорганизацията на движението в София

Отчитам като слабост липсата на навременна комуникация с гражданите как ще реорганизираме движението по бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", каза председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров пред bTV. Според него е рано да се говори за това дали решението е било правилно, или не, преди по казуса да се произнесе..

публикувано на 20.05.24 в 09:54
Метрология, измервания

Отворени врати в Института по метрология

Българският институт по метрология ще отвори врати за посетители в днешния Световен ден на метрологията от 10 до 12 ч. Ще могат да бъдат посетени националните еталонни лаборатории, в които се създават, поддържат и усъвършенстват националните еталони на България, лабораториите за изпитване, проверка и метрологична експертиза на средства за измерване...

публикувано на 20.05.24 в 09:31

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас. На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна. Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:51

БНБ пуска сребърна монета "100 години лека атлетика в България"

Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема "100 години лека атлетика в България". Цената на монетата при пускане в обращение е 150 лева.

публикувано на 20.05.24 в 08:07

Единствения кабинков лифт на Витоша не е спрял завинаги

Не може да се твърди, че Симеоновският лифт спира да работи окончателно. Това съобщиха за БНР от ръководството на фирмата-концесионер "Витоша-ски" във връзка с разпространената информация за спирането на съоръжението, което е в ремонт от края на миналата година. Не е ясно обаче кога ще се реши въпросът с отказа на доставчика на резервни части да осигури..

публикувано на 17.05.24 в 17:05

Оркестърът на Емир Костурица ще свири на празника на с. Иваняне

На 24 май, с. Иваняне в район „Банкя“ отбелязва своя празник. От кметството са предвидили богата програма с атракции за децата, концерт и Пазар на производителя. Участие ще вземат БГ Дуетът, Вокално студио „Даймънт“, поп певицата Тюркян Исмаил, местните фолклорни състави от Банкя и гост-изпълнители. Кулминацията на празника е привечер с концерт..

публикувано на 17.05.24 в 15:14