Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър не се отказва от премиерата на "Копче за сън"

Снимка: https://musictheatre.bg/

Пандемичната обстановка в страната плаши хората да влизат в закрити пространства, при все, че в салона и на сцената се спазват всички противоепидемични изисквания. Това каза пред Радио София Юли Дамянов, главен диригент на Националния музикален театър “Стефан Македонски”. Музикалният театър е принуден да спре спектаклите на “Фантомът на операта”, тъй като това е скъп спектакъл, но той ще бъде заменен с оперетен концерт на 21 ноември, отбеляза Дамянов. Преди това, на 15 ноември от 17.00 часа ще бъде представен "Цигулар на покрива"

Същевременно продължава подготовката за детския мюзикъл “Копче за сън” по Валери Петров, чиято премиера трябва да бъде на 1 декември, ако не бъдат въведени по-строги ограничения дотогава. От театъра планират той да бъде поставен на голямата сцена, за да има достатъчно пространство и за публиката и за актьорите. И това ще бъде само началото на двете седмици с детски спектакли, сред които “Малката кибритопродавачка”, “Снежанка”, “Котаракът Шарл” и други. Разбира се не са забравени и коледните представления.

Юли Дамянов

Юли Дамянов подчерта, че за края на сезона е предвиден Фестивал на Музикалния театър в периода от 23 юни до 11 юли 2021 година. Сключен е договор с Военната академия и представленията ще се състоят в пространството пред главния вход на учебния корпус на Академията. По време на събитието ще бъдат представени онлайн и записи на български спектакли в областта на оперетата и мюзикъла от минали години.

Повече подробности за сезона на Музикалния театър и предстоящите представления чуйте в интервюто на Лили Големинова с Юли Дамянов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Демографска пустиня ли е страната ни?

Превръща ли се България в демографска пустиня? Увеличават ли се и с колко населените места у нас с население до 10 души на квадратен километър? Как може да се смекчат негативите от свръх концентрацията на населението в няколко града от страната и да се съживят селските райони? Подробности разказа доц. Николай Цеков от Институтът за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 15:38

Пилот, ветроходец, пчелар, писател. В кое ли не е добър Йордан Колев?

След пътеписа "От Рио до Кейптаун" (2017) и романите "Кацането" (2019), "Лабиринт" (2021) и "Пазителят и кобрата" (2023) Йордан Колев се завръща към любимото си занимание – разказите. Най-новата му книга носи заглавието "Двойното дъно на пилотския куфар". По думите на акад. Владимир Зарев, сборникът ни докосва, вълнува, изпълва ни с..

публикувано на 03.06.24 в 15:28

Франкофони създадоха аудиогид за Музея на българския спорт

Националният музей на спорта, който се намира в сградата на стадион "Васил Левски", вече разполага с аудиогид на френски език. Той бе разработен от студенти от магистърската програма в Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ), и предоставен на Катя Иванова, директор и уредник на музея. Аудиoгидът е..

публикувано на 03.06.24 в 14:35

Световна среща на творците в сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024

Световна среща на творците от сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024 ще се проведе между 12 и 15 юни в РЦСИ “Топлоцентрала“. Заедно с водещи специалисти и представители на независимата сцена бяха очертани приоритетите на събитието, които включват: статутът на артиста, условията на работа в Европа и в частност – България, менталното..

публикувано на 03.06.24 в 14:28
Мария Ангелова

Певицата Мария Ангелова със страст към "Поп и джаз пеене" остава вярна на фолклора

Младата певица Мария Ангелова разказа в предаването "Добър вечер, София“ как се заражда в нея любовта към фолклора. Това се случва още в ранните й години в училище, където посещава хор, в който изпълнява народна музика. По-късно започва да учи в музикална паралелка, посещава уроци по поп и джаз пеене. Кандидатства в джаз академията на Милчо..

публикувано на 03.06.24 в 12:32

В гимназията по транспорт в Сливница учат и младежи от София

Когато човек влезе в професионалната гимназия по транспорт "Н. Й. Вапцаров" - гр.Сливница, го посреща ромолът на изкуственото водопадче, което клокочи в алпинеума на фоайето. Срещу него са разположени моделите, с които абитуриентите тази година се дипломират и това са светещи, издаващи звук и работещи мотори, фарове и други части на автомобила.  През..

публикувано на 03.06.24 в 11:32
Снимката е илюстративна

Над 50% от метротрасето към кв. "Хаджи Димитър" и кв. "Левски" е изпълнено

На бъдещата автостанция „Изток“ е предвидено изграждането на интермодален възел, докъдето ще достига и метрото, съобщи пред Радио София директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев. „Този интермодален възел трябва във времето да се развие. В момента, ако има там метро, то няма да има кого да вози, няма да има там пътници. Затова не е..

публикувано на 03.06.24 в 10:07