Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флора и политиката в YouTube

Флора
Снимка: личен архив

Флора е 20-годишна ютюбърка, която прави пародийни видеа. Интересното при нея е, че включва кадри от участия на политици в скечовете и много хумористично предава уж политическо съдържание. Тя не показва пристрастия, нито нападки към конкретни политици и партии, защото всеки трябва сам да избере за кого да гласува.  

Едно от култовите ѝ видеа е оценяването на всички метростанции, направено за ден. То попада и в новините, а "Метрополитен София" го споделя във всичките си социални мрежи. 

Флора живее известно време във Великобритания, но сега се развива в България и смята, че на нея й е по-лесно да се развива тук като българка, особено в обществената среда. Влогърката е убедена, че голямата част от хората са аполитични и проявяват политически интерес по-скоро породен от канали в ютюб и акаунти със забавна информация. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Белите коси не са повод за отстраняване от работа

Активните хора над 60 г. - спасителен резерв за трудовия пазар на ЕС

Изследване, проведено в Международния ден на възрастовото многообразие, който се отбелязва на 24 септември, сочи, че хората на възраст от 60 до 69 години могат да спасят трудовия пазар на Европейския съюз в условията на задълбочаваща се демографска криза. При развитието на успешни политики за отложено пенсиониране техният дял в общата..

публикувано на 27.09.24 в 17:30

За поезията като терапия

Книгата със съвременна поезия “Билет за никъде другаде” на Нели Станева е избрана в дългия списък за наградите “Перото”. “Това е важна награда. Има си традиция. Като цяло обаче аз съм имунизирана срещу тези надпревари, макар че участвам с удоволствие в тях. Те са като тренировка за егото и това, което е след егото на автора”, коментира Нели Станева..

публикувано на 27.09.24 в 17:23

Писателят Боян Тончев: Пиша, за да се свържа със себе си

Сборникът с разкази "Безкраен свършек на света” събира безпристрастно човешки истории, които дават възможност да огледаме самотата си в другия и да вибрираме на една честота, която е отвъд злободневието. “Това, от което ми става приятно,но ме изненадва, е когато ми каже някой, че се е разплакал на мой разказ или по някакъв друг начин е реагирал, защото..

публикувано на 27.09.24 в 16:14
Снимка: Европейска седмица на спорта

Празничната Европейска седмица на спорта ще прелее в #BeActive тур

За десета поредна година в България се провежда инициативата Европейска седмица на спорта , която цели да насърчава както малки, така и големи в мисията за здравословен начин на живот чрез физическа активност. Мотото на програмата тази година е „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“. Броят на градовете, които ще бъдат домакин на..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Сборникът "На живо от София" - с любов и чувство за хумор към проблемите на столицата ни

На 17 септември, издателство "Сиела" обяви излизането на допълненото издание на сборника с разкази "На живо от София" от Александър Шпатов. В обновеното издание (първото е от 2014 г.) са включени нови истории, както и илюстрации към всяка история на художника Дамян Дамянов. “ Най-големият проблем на София е на символно ниво - като започнем от..

публикувано на 27.09.24 в 15:25
Олга Василевска

Как да насърчим детското четене онлайн

Олга Василевска е трето поколение предприемач с фокус върху развитието на екипи. Създава подкаста си „Нов Човек Подкаст“, за да изследва темата за промените в живота ни. На ролята си като майка на Екатерина (8 г.) и Борислав (6,5 г.), Оля отдава цялостната промяна в мирогледа и отношението към себе си и света. “ Подкастът "Нов човек“..

публикувано на 27.09.24 в 15:13
След среща с Харис, днес се очаква Зеленски да разговаря и с Тръмп

Зеленски се среща и с Тръмп

Ден след като бе в Белия дом украинският президент Володимир Зеленски се очаква да се срещне с кандидатът на републиканците за президент Доналд Тръмп. Срещата както изглежда е била уговорена в последния момент. За Зеленски от една страна Тръмп не знае как да спре войната, а от друга кандидатът за вицепрезидент на републиканците Джей Ди..

публикувано на 27.09.24 в 15:01