Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора Петкова: Банкерът управлява доверие

Никулден е празник и на банкерите.
По този повод ви срещаме с „Банкер на 2020 година” - Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Тя беше отличена за доверието на акционерите и за непрекъснатостта в устойчивото развитие на институцията.

„Доверието на клиентите, на служителите ни е най-важният актив. Тази награда е за всеки един колега, който е работил отговорно и със сърце. Това е професия с управление на доверие, трябва да сме отговорни, безкомпромисни, когато става въпрос за етика, трябва да сме емоционално интелигентни и професионално компетентни, разбира се, за да сме полезни на клиентите. Както казва Пикасо - "вдъхновението съществува, но то идва по време на работа". В този смисъл ние работим с вдъхновение и сърце. Посрещаме предизвикателствата, но ги превръщаме в отправни точки, за да се подобряваме.“

Безспорно всички сектори претърпяха промени във времето на коронавируса, но за г-жа Петкова периода на Covid е добра възможност за развитие на банковия сектор. 

„Първо, защото в тези условия се стигна до ускоряване на дигитализацията на сектора, намаляваме вътрешната комплексност, това е възможност да застанем редом до клиентите си и да сме до тях в тези трудни моменти и да търсим решение заедно.“

Още за предизвикателствата пред професията на банкерите, какво трябва да знаят младите, преди да се ориентират към тази професия, и какви са ползите и недостатъците за банковия сектор при влизането ни в еврозоната, чуйте в интервюто на Ангелина Грозева с Теодора Петкова, банкер на 2020 година в категория „Доверие“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Какви са грижите за новороденото?

На 8 юни, от 10:00 часа в Болница "Лозенец", ет. 4 /ул. "Козяк" 1/ ще се проведе безплатна дискусия с адвокат Калина Михайлова, която специализира юридическата си дейност в сферата на търговското, облигационното и медицинското право. Акценти  на събитието ще бъдат: ·   Какви права и задължения имаме при статус бременност? ·..

публикувано на 06.06.24 в 18:08

Подготвен ли е банковият сектор за влизане в Еврозоната?

Каква е готовността на банките за влизане в Еврозоната, какво трябва да знае Бизнесът и населението? Разговор с акценти по тези въпроси доц. д-р Джемс Йоловски – Главен секретар на Асоциацията на банките в България. Еврозоната води ли до повишение на цените и инфлацията и какво показва опитът от другите страни един от въпросите, които вълнуват..

публикувано на 06.06.24 в 16:29

Повишено внимание в изборния ден

За какво да внимаваме в изборния ден - схеми, измами, сигнали, машини, проблемни секции и райони? Къде са проблемите в избирателните секции? Подробности разказа Марио Русинов от Обединение за честни избори. "Има много богата палитра от различни видове изборни нарушения и измами. Това, което бих препоръчал да следите най-вече са следните няколко..

публикувано на 06.06.24 в 15:21
Университетска болница „Александровска“

Безплатен скрининг за хора с повишен риск от диабет, бъбречни и сърдечносъдови заболявания в УМБАЛ "Александровска"

УМБАЛ "Александровска" ще проведе кампания с безплатни изследвания на хора с повишен риск от диабет тип 2 и съпътстващи усложнения от страна на сърцето и бъбреците. Скринингът започва от 10 юни в Центъра за превенция на захарния диабет и ще продължи до края на месец юли. Насочен е към хора, попадащи в рисковата група за развитие на диабет. Ще..

публикувано на 06.06.24 в 15:11
Картина на Здравко Александров

"Един самотник в пейзажа" с ретроспекция на ул. "Шипка" 6

Съюзът на българските художници и Галерия "Лоранъ" представят художника Здравко Александров (1911 – 1998) с изложба на негови произведения, които ще можем да разгледаме в галерията на ул. "Шипка" 6 след откриването тази вечер от 18.30 часа. Експозицията е озаглавена "Един самотник в пейзажа" и включва над 110 творби от държавни и..

публикувано на 06.06.24 в 14:32
Кристина Димитрова

Разказ за саксофон и флейта с Кристина Димитрова

Кристина Димитрова (Кристин "Сакс"), е музикант със специалности "Саксофон" и "Флейта"“, но в същността си е мулти жанров музикант. "Абсолютно правилно – многопластов, многожанров, защото искам да обхвана възможно повече стилове музика, които да мога да изпълнявам. Флейтата е много красив инструмент, но саксофонът ми дава много повече..

публикувано на 06.06.24 в 13:13