Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махат гаражни клетки и в „Слатина“, регистрираните са 800

Ако собствениците не го направят доброволно, плащат 1800 на общината, която го извършва

Снимка: Столична община

В столичния район „Слатина“ днес се премахват няколко гаражни клетки.

През 2012 г. са регистрирани около 800 такива гаража. Но има и още. Целта на регистрацията е била да се знае къде са те и да се установят собствениците, обясни пред Радио София районният кмет Георги Илиев.

Процедурата предвижда предупреждение за доброволно премахване на бетонната клетка, а ако това не се направи от собственика (когато той е ясен), общината го прави, но сметката се изпраща на гражданина, на чието име е регистриран съответният гараж.

Премахване на клетка струва 1800 лв. с ДДС.

На мястото, където днес са багерите, преди седмица е имало 6 клетки, а днес са три, обясни Илиев. Две от останалите са опразнени и са премахнати вратите от собствeниците. Само една е заключена. На освободеното място ще се оформят паркоместа.

Всички гаражни клетки в София рано или късно ще бъдат премахнати.

Кметът на „Слатина“ сподели, че е провел допитване с жителите на района и сега администрацията знае в кои квартали хората искат да бъде въведена зелена зона за паркиране и къде – не са съгласни.

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Георги Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Димитър Божилов, кмет на столичния район „Триадица“

Димитър Божилов: Ще премахнем 71 гаражни клетки в "Стрелбище"

Столичната община започна премахването на незаконни гаражи в няколко столични района, сред които е и район "Триадица". На първо време предстои да бъдат премахнати 71 гаражни клетки в квартал "Стрелбище", но местната администрация смята да премахне всички..

публикувано на 25.01.21 в 17:25

В "Младост" вече махат 31 от 400 незаконни гаражни клетки

27 гаражни клетки ще бъдат премахнати в „Младост-4“ и 4 в „Младост-3“ до края на тази седмица, съобщи пред Радио София кметът на едноименния район арх. Стефан Стефанов . Той уточни, че в „Младост“ е наследил около 400 незаконни гаражни..

публикувано на 25.01.21 в 16:26

Премахват незаконни гаражни клетки в девет столични района

Започна премахването на незаконни гаражни клетки в 9 столични района. То се извършва поетапно, като първите гаражни клетки са премахнати в район „Овча купел“. Предстои да започне работа и в район “Красна поляна“.  Предвидено е премахване на по 20 гаражни..

публикувано на 15.01.21 в 11:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вторият концерт от цикъла "Вдъхновение" на Минко Ламбов с премиера на 22 май

На 22 май, от 18.30 ч., в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“, ще се състои вторият концерт от цикълa „Вдъхновение“ на Минко Ламбов, заедно със „Симфониета „София“. Минко Ламбов композира концерта, специално за тромпетиста..

публикувано на 21.05.24 в 13:42

Спортът и геополитиката през призмата на актуалния олимпийски идеал

Конференция-дискусия на тема " Спорт и геополитика: мит ли е олимпийският идеал за мир и братство? " ще се проведе на 22 май от 12:00 ч., съобщиха организаторите от Френския институт в България, „София 2024 – Световна столица на спорта“ и..

публикувано на 21.05.24 в 13:12
Марио Хосен солира на откриването на

Научен симпозиум за музиката на композиторите от Дунавските държави

В рамките на международния музикален фестивал „Варненско лято“ има няколко важни насоки, които се развиват целенасочено през последните години. Разказва Марио Хосен, артистичен директор на фестивала: „Вече стана малка традиция в рамките на..

публикувано на 21.05.24 в 12:31
Валентина Мизийска

Авторът Валентина Мизийска дава съвети по творческо писане в своя сайт

Валя Мизийска обожава математиката и литературата. От малка чете много и постоянно предизвиква себе си с нестандартни задачи. Завършва природо-математическата гимназия в Бургас, специализира икономика в София и в продължение на 15 години работи в..

публикувано на 21.05.24 в 12:02
Фрагмент от кадър на Алекс Костадинов

Шест фотоистории провокират на тема "Перфектни тела"

Шест истории на танцьори разказват Коста Каркашян (хореограф и визуален артист) и Алекс Костадинов (фотограф) в изложбата "Перфектни тела" , която ще се открие тази вечер (18 ч.) в галерия „Топлоцентрала – Куб“ . Проектът им изследва..

публикувано на 21.05.24 в 11:23

Mentor the Young: Да надскачаш себе си с помощта на по-опитен

Когато един проактивен младеж има възможност да черпи от опита и познанията на по-опитен човек, тогава се спестява време, спестяват се грешки, повишава се ефективността. Младите хора така се развиват по-бързо и резултатно, а менторът участва и..

публикувано на 21.05.24 в 09:49

Слънчев ден преди новите облаци

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до..

публикувано на 21.05.24 в 07:20