Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Кацарова: Към продуктите с много захар подхождам със самообладание

Снимка: 24kitchen.bg
“Аз съм твърд противник на крайното ограничаване на каквото и да е в живота, тъй като солта на живота е в малките дяволи. Затова, ако се спрем на захарта, то това би било добре да бъде осъзнато решение, т.е. да е нещо приготвено с много внимание, а не просто някаква глупост с високо съдържание на захар, чиито произход не знаем”, казва кулинарят Божана Кацарова - победител в третия сезон на „Мастършеф“ България.

Към продуктите с много захар подхождам със самообладание, признава си Божана Кацарова.

Ако трябва да приготви нещо сладко за дете, тя би се постарала да разшири вкусовата палитра на децата, като им предложи алтернативи на бялата рафинирана захар със заместители като кленов сироп и агаве.

Освен това би предложила огромен избор от различни плодове, които също съдържат плодова захар (фруктоза), защото би било жалко децата да не познават вкусовете на плодовете, да не ги обичат и похапват. 

Чуйте коя е любимата закуска на Божана в разговора на Петя Калнакова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици в Перник дебатират за и против легализацията ва марихуаната

За или против легализацията на марихуана ще дебатират ученици от Перник. Проявата е в рамките на Деня на отворените врати, който ще се проведе днес в Съдебната палата в града. В дискусията ще се включат ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ и от Шесто средно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Дебатът е планиран за..

публикувано на 25.06.24 в 08:28

Слънчево, с температура в София около 31°

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Доц. Александър Христов

"Форум", 24.06.24: Последствията от скъсаната политическа комуникация

През последните 2-3 години при честите избори, които се налага да правим, комуникационно сме в непрекъсната предизборна кампания. Политическите сили търсят начини да привлекат избиратели, но между политическите субекти диалог няма. Това смята доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател,..

публикувано на 24.06.24 в 19:21

Български партии са за повече жени в политиката, ама на практика не го показват

Българска платформа - Европейско женско лоби проучи нагласите на гласоподаватели и представители на политически партии към участието на жените в политиката преди изборите за Европейски и национален парламент през юни 2024 г. с онлайн анкета, насочена към представители на политически партии и на гражданското общество. Изводите от анкетата..

публикувано на 24.06.24 в 18:24

Как бизнесът (да) зачита човешките права?

Отговорността на бизнеса за зачитане на човешките права ще бъде във фокуса на първия по рода си форум в България, в който ще се срещнат на едно място представители на всички заинтересовани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, експерти, представители на бизнеса и НПО сектора, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще...

публикувано на 24.06.24 в 16:51
Н Пр.Урсула Хофтер Дзуколи (вдясно) и Ива Михайлова от посолството на Малтийския орден

30 г. дипломатически отношения на България с Малтийския орден

През 2024-та Суверенния Малтийски орден отбелязва 30 години от установяването на дипломатически отношения с Република България. По този повод в София се организира Международна конференция  "Дипломация и хоспиталиерна мисия", която ще се проведе на 27 юни (четвъртък)  от 9:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св .Климент Охридски"...

публикувано на 24.06.24 в 16:36
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Съставянето на кабинет няма да е трудно, а много трудно

Съставянето на правителство от сегашното 50-о Народно събрание няма да е трудно, а много трудно. Преговорите и консултациите не са толкова важни, колкото това, което ще се случи в самия парламент. Най-логичният вариант е кабинет с първия мандат, но засега ГЕРБ и ДПС не са осигурени с друга подкрепа. Вторият мандат (на ДПС) е почти неизпълним. С..

публикувано на 24.06.24 в 15:34