Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Киряков: Корпоративната култура се развива, човекът е ресурс и капитал

Даниел Киряков
Снимка: Ани Петрова

Специалистите по човешки ресурси и пиарите сближиха позициите си по най-ключовите си разбирания в името на общата цел на организацията (компанията). Сътрудничеството и синхронът между отделите и специалистите води до ефективност на комуникацията и се постига най-доброто както за служителите, така и за клиентите.

Това подчерта пред Радио София Даниел Киряков, лектор в организирания от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) семинар на тема “Устойчиво развитие на бизнеса чрез управление на преживяванията на служителите и повишаване на тяхната социална ангажираност”.

Киряков е мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американската търговска камара в България, член на  Европейската асоциация на комуникационните директори и съосновател на Център за анализ и кризисни комуникации.

„През последните 10-15 години наблюдаваме еволюция и във вътрешните, и във външните комуникации. Компаниите започват да показват своето най-добро лице в борбата си за таланти. Технологиите и смяната на поколенията ни задължават и ние да променим подходите си. Динамиката и потребностите са различни, вече принадлежността към кауза е съществена“, изтъкна експертът.

По думите му общите интереси и цели на служителите, корпоративната култура се предефинира и се развива с времето. Ако преди години се е говорело за материалните потребности, днес говорим и за човека – като ресурс, но и като капитал.

Чуйте разговора на Катя Василева с Даниел Киряков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Виктория Блажева

Виктория Блажева: HR-и и PR-и може и да не сме в една лодка, но сме в една буря

“HR-и и PR-и може и да не сме в една лодка, но сме в една буря. Ние сме в различни лодки, но в бурята на непрекъснатите промени. За да можем да управляваме нещата в тази буря, трябва да работим заедно. Аз лично смятам, че HR-ите и PR-ите трябва да са..

публикувано на 17.02.21 в 15:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 13.06.24: Инвестиции в градския транспорт на столицата

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха:..

публикувано на 13.06.24 в 18:38

Какво трябва да знаем за летните месеци

Обилните дъждове и топлото време се оказват повод за срещи с всякакъв вид насекоми и ухапвания от тях. Най-голямо притеснение обикновено създават кърлежите. Как да се предпазим, какви мерки да вземем, възможно ли е да сбъркаме ухапване от насекоми с..

публикувано на 13.06.24 в 17:36

"Дни на иновациите в образованието" се провежда в София

Образователното изложение "Дни на иновациите в образованието" гостува в София, за да представи най-новите тенденции в развитието на световното образование. Събитието се организира от Център за творческо обучение в партньорство със Столична община и е..

публикувано на 13.06.24 в 17:16

Как да се повиши качеството на висшето образование

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ежегодно участва активно в процедурата по подготовка на държавния план-прием за приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и прави проучване сред своите членове, като..

публикувано на 13.06.24 в 16:44
Д-р Валентин Димитров

Д-р Валентин Димитров ще управлява "Пирогов" за срок от още 3 години

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров печели конкурса за ръководния пост в спешната болница и ще я управлява за срок от още 3 години.  Това става ясно от информация за приключилата процедура, публикувана на сайта на здравното министерство...

публикувано на 13.06.24 в 15:35

Без увеличение за работещите в детското здравеопазване

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Точката обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински..

публикувано на 13.06.24 в 15:32
Анна Николова с героинята си в ръце

Комиксът "Каси" - с намигване към детството и скрито послание

В предаването "Радиокафе“ се срещаме с Анна Николова - млад артист, художник, търсач на любопитното, илюстратор на авторски проект - първия ѝ комикс "Каси". "Завършила съм Художествената академия в София със специалност „Графика“. Винаги съм се..

публикувано на 13.06.24 в 15:14