Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето ще бъде по-студено и с превалявания от сняг

Снимка: Ани Петрова

През днешния ден с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.
Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони.

С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще преминава в сняг.
Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще е около средното за месец април.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортът и геополитиката през призмата на актуалния олимпийски идеал

Конференция-дискусия на тема " Спорт и геополитика: мит ли е олимпийският идеал за мир и братство? " ще се проведе на 22 май от 12:00 ч., съобщиха организаторите от Френския институт в България, „София 2024 – Световна столица на спорта“ и Националната спортна академия „Васил Левски“. Във време, когато конфликтите се изострят,..

публикувано на 21.05.24 в 13:12
Марио Хосен солира на откриването на

Научен симпозиум за музиката на композиторите от Дунавските държави

В рамките на международния музикален фестивал „Варненско лято“ има няколко важни насоки, които се развиват целенасочено през последните години. Разказва Марио Хосен, артистичен директор на фестивала: „Вече стана малка традиция в рамките на фестивала да наблягаме и на научния симпозиум – тази година той ще бъде посветен на музиката на..

публикувано на 21.05.24 в 12:31

Авторът Валентина Мизийска дава съвети по творческо писане в своя сайт

Валя Мизийска обожава математиката и литературата. От малка чете много и постоянно предизвиква себе си с нестандартни задачи. Завършва природо-математическата гимназия в Бургас, специализира икономика в София и в продължение на 15 години работи в рекламния бизнес, където планира и организира промоции, ръководи екипи и управлява финанси, пише рекламни..

публикувано на 21.05.24 в 12:02
Фрагмент от кадър на Алекс Костадинов

Шест фотоистории провокират на тема "Перфектни тела"

Шест истории на танцьори разказват Коста Каркашян (хореограф и визуален артист) и Алекс Костадинов (фотограф) в изложбата "Перфектни тела" , която ще се открие тази вечер (18 ч.) в галерия „Топлоцентрала – Куб“ . Проектът им изследва начина, по който танцовите артисти разглеждат и оценяват сами телата си . Танцуващото тяло бива..

публикувано на 21.05.24 в 11:23

Mentor the Young: Да надскачаш себе си с помощта на по-опитен

Когато един проактивен младеж има възможност да черпи от опита и познанията на по-опитен човек, тогава се спестява време, спестяват се грешки, повишава се ефективността. Младите хора така се развиват по-бързо и резултатно, а менторът участва и помага за реализация на конкретни цели , които могат да бъдат личностни, кариерни или..

публикувано на 21.05.24 в 09:49

Слънчев ден преди новите облаци

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°,..

публикувано на 21.05.24 в 07:20

Как кенгуру-грижите лекуват?

За осма поредна година Май е обявен за Месец на отворените врати за много неонатологични отделения в цяла България. Те се включват в кампанията на Фондация "Нашите недоносени деца" за популяризиране практикуването на кенгуру-грижите  към бебетата. По информация на организацията, годишно у нас се раждат около 6500 недоносени деца – 10-12%..

публикувано на 20.05.24 в 17:11