Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акселератор подкрепя млади артисти, 10 ще запишат авторска музика

Снимка: rockschool.bg

“Музикален акселератор за млади артисти” се нарича най-новият проект на фондация "Музика за България“, която основа и повече от 10 години развива RockSchool.

Програмата на проекта предвижда да помогне на 10 артисти да ускорят своята кариера в текущата предизвикателна среда, обясни пред Радио София Боян Симеонов, основател на RockSchool. Артистите ще преминат през еднодневен обучителен семинар с професионалисти от музикалната индустрия, след което ще запишат и продуцират професионално своя авторска песен, към която ще бъде заснет и студиен видеоклип.

Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община.

Участието в акселератора е напълно безплатно и не изисква никакви разходи от страна на изпълнителите/групите. Всички одобрени участници получават пълна стипендия. Кандидатстването беше до 30 април. Получени са около 70 заявки за участие. До края на тази седмица ще бъдат определени 10 изпълнители/групи, които ще получат стипендията и ще бъдат включени в акселератора.

Предвидените обученията ще се проведат на живо или онлайн, в зависимост от епидемичната обстановка в страната. 

Най-важното е кандидатите да имат авторска музика. Кавъри няма да се записват по проекта, уточни Боян Симеонов.

С него разговаря Гергана Пейкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Rockschool добави още стилове към рок уроците, дори народно пеене

Десет години след основаването си от фондация "Музика за България“ под името Rockschool, училището вече обучава на всички смислени стилове – джаз, блус, суинг, поп, дори и гайда, както и народно пеене, разказа пред Радио София управителят му..

публикувано на 19.11.20 в 11:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Достъпни ли са подлезите за хората с увреждания?

Липсата на достатъчно съоръжения е един от основните проблеми, с който се сблъскват хората с увреждания, когато се налага да преминат през столичните подлези. Липсата на осветление и достъпност също са част от затрудненията при преминаване през..

публикувано на 07.06.24 в 09:41

Затоплянето продължава, в София днес - около 28°

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София..

публикувано на 07.06.24 в 07:35
Снимката е илюстративна

Какви са грижите за новороденото?

На 8 юни, от 10:00 часа в Болница "Лозенец", ет. 4 /ул. "Козяк" 1/ ще се проведе безплатна дискусия с адвокат Калина Михайлова, която специализира юридическата си дейност в сферата на търговското, облигационното и медицинското право. Акценти..

публикувано на 06.06.24 в 18:08

Подготвен ли е банковият сектор за влизане в Еврозоната?

Каква е готовността на банките за влизане в Еврозоната, какво трябва да знае Бизнесът и населението? Разговор с акценти по тези въпроси доц. д-р Джемс Йоловски – Главен секретар на Асоциацията на банките в България. Еврозоната води ли до повишение на..

публикувано на 06.06.24 в 16:29

Повишено внимание в изборния ден

За какво да внимаваме в изборния ден - схеми, измами, сигнали, машини, проблемни секции и райони? Къде са проблемите в избирателните секции? Подробности разказа Марио Русинов от Обединение за честни избори. "Има много богата палитра от различни..

публикувано на 06.06.24 в 15:21
Университетска болница „Александровска“

Безплатен скрининг за хора с повишен риск от диабет, бъбречни и сърдечносъдови заболявания в УМБАЛ "Александровска"

УМБАЛ "Александровска" ще проведе кампания с безплатни изследвания на хора с повишен риск от диабет тип 2 и съпътстващи усложнения от страна на сърцето и бъбреците. Скринингът започва от 10 юни в Центъра за превенция на захарния диабет и ще продължи..

публикувано на 06.06.24 в 15:11
Картина на Здравко Александров

"Един самотник в пейзажа" с ретроспекция на ул. "Шипка" 6

Съюзът на българските художници и Галерия "Лоранъ" представят художника Здравко Александров (1911 – 1998) с изложба на негови произведения, които ще можем да разгледаме в галерията на ул. "Шипка" 6 след откриването тази вечер от 18.30 часа...

публикувано на 06.06.24 в 14:32