Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МУ-София връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на проф. Ханс Хенкес

Учебната година в Медицинския университет в София ще бъде открита официално на 27 септември

Ханс Хенкес
Снимка: University Hospital "St. Ivan Rilski - Sofia"

Проф. Ханс Хенкес е световноизвестен неврорентгенолог и е в топ три на неврорентгенолозите в Европа. Той е в България по покана на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, откъдето беше номиниран за званието „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет – София. Номинацията е заради приноса му в обучението и подкрепата на български специалисти.

„За нас е голям празник днес, защото имахме удоволствието да връчим поредното почетно звание "Доктор хонорис кауза" на проф. д-р Ханс Хенкес. Ние сме много горди, че той беше наш гост и прие да получи това звание“, каза в ефира на Радио София зам.-ректорът на Медицинския университет в София проф. Валентина Петкова.

Тя уточни, че учебната година в Медицинския университет ще бъде открита официално на 27 септември. Обучението ще бъде хибридно - лекциите ще се провеждат онлайн, а практическите упражнения – присъствено.

Ако чуждестранните студенти имат затруднения да влязат в страната, заради Covid ограничения, ще имат възможност да посещават онлайн и практическите упражнения. За тях са подготвени филми на всички практически упражнения, каза проф. Валентина Петкова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Проданов

Георги Проданов: Политическите партии все повече се откъсват от действителността

Политическите партии все повече се откъсват от действителността. Така обобщи пред Радио София събитията от изминалата седмица политологът и преподавател в НБУ Георги Проданов. „Имам предвид концентрирането върху не толкова политика, а математика, ако щете – колко депутати са необходими, за да мине едно правителство на малцинството, колко..

публикувано на 05.07.24 в 15:47

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 млн. лева спрямо същия..

публикувано на 05.07.24 в 13:25

Дигиталният маркетинг и инфлуенсърството

Етиен Янев е дигитален маркетолог с над 12-годишен опит, включващ работа със стартъпи и B2B компании. Преподава в основната програма на Softuni Digital, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света - RANEPA International. Автор е на обучителната Facebook общност - Дигитален маркетинг за предприемачи. Част е и от Асоциацията..

публикувано на 05.07.24 в 13:05

"Безцветните зелени идеи яростно спят" казва със своята изложба Наталия Йорданова

Наталия Йорданова (1991) е интердисциплинарна визуална художничка, родена в София и базирана в Амстердам. Като част от постоянно развиващото се търсене на възможни светове и широкото използване на спекулация, артистичната практика на Наталия е проекция за бъдещето, субективен синтез и материално предложение за това, което определя настоящия..

публикувано на 05.07.24 в 12:10

Откриха 4 пистолета близо до мястото на стрелбата в "Модерно предградие"

Четири пистолета са намерени близо до мястото на стрелбата вчера в столичния квартал "Модерно предградие".  Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Три от оръжията са законни, а едно незаконно. Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж Стрелбата се разрази вчера около 15..

публикувано на 05.07.24 в 11:56
Лина Никол и Боян

Лина Никол надгражда стила си в Англия, най-новият ѝ сингъл е "Woman"

Лина Никол от известно време се подвизава в Англия. За музикант като нея това е напълно правилен ход. Това не ѝ  пречи по никакъв начин да работи с музикалния продуцент Боян (Боян Ангелов). Последния нов сингъл Woman е доказателство за това и повод за разговора на Мартен Роберто. "От началото на годината Лина Никол пуска жестоки..

публикувано на 05.07.24 в 11:21

Поколението Z в България - оптимисти, но не за държавата

Какво мислят, как живеят, какво слушат или предпочитат да правят, от какво се интересуват, страхуват, четат ли и какво, как прекарват свободното си време, доколко са толерантни, в какво вярват и какво планират момчетата и момичетата на възраст между 16 и 25 години (поколението Z), които ще бъдат двигателите на икономиката, културата и..

публикувано на 05.07.24 в 10:31