Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте новия епизод на подкаста за личностно и кариерно развитие

257 podcast: Защо отказваме промяната

Когато индивидуалните и социални ползи от дадена промяна са абсолютно неоспорими, ние сме гении в намирането на доводи, за да не направим промяната. Много по-лесно е да атакуваме стратегията на другия, който се опитва да помогне, вместо да обединим усилията си в решаването на проблема.

Тази "гениалност" за отказване на промяната е още по-интензивна, когато става дума за нас самите. Тук на помощ веднага получаваме импулси като отричане, противодействие и крайни заблуди. 

Как реално, целенасочено и ефективно да случим промяната, от която действително се нуждаем, и какво означава "отклонение от плана", ще научите в 34-ия епизод на отличения с наградата PR Приз 2021 „257 podcast“.

Водещи са Катя Василева от Радио София и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

Питайте ги за всичко, което ви вълнува във връзка с личностното и кариерното ви развитие на 257@bnr.bg. Всички епизоди на „257 podcast" можете да слушате в:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест и контрапротест в София заради новите правила за придобиване на шофьорски книжки

Кандидат-шофьорите ще имат право на максимум 4 явявания на листовки и практически изпит. Тази и още промени в наредбата на Министерството на транспорта, регламентираща шофьорските курсове, влизат в сила от 10 декември. Аргументите за въвеждането им са както по-качествена подготовка и пълна дигитализация на информацията за проведените курсове и..

публикувано на 25.09.24 в 15:27
Яна Спиридонова, Тодора Радева и Ивана Хидкова

13-о издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София

13-ото издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София, от 18.00 до 21.30 часа на различни локации. Повече за събитието разказаха Тодора Радева и Ивана Хидкова в предаването “Добър вечер, София“. Форматът на инициативата е много интересен със своите 19 читателски гнезда, намиращи се в различни локации. Във всяко едно..

публикувано на 25.09.24 в 15:22
Цветелина Анастасова и Драгомир Костадинов с водещата Гери Пейкова

Разпадът на обществото като вдъхновение в изложбата "Фрагментация"

Изложбата на младия художник Драгомир Костадинов, озаглавена “Фрагментация“,  пресъздава разпада на обществото, неговата фрагментация чрез „разцепване” на Аз-а между противоположни ценности и емоции. Човешкото лутане в крайностите, махалото на лична и групова емоция се оглежда в “специалното” огледало на безкрайността. Две полуглави,..

публикувано на 25.09.24 в 13:52

Тестват сирените и BG-ALERT на 1 октомври

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца,..

публикувано на 25.09.24 в 13:22

Изкуството като пространство за комуникация, основана на доверието

Зрящи и незрящи създадоха първия в света шах от хартия, в рамките на авторския проект "Мост на доверието" на художника Краси Тодоров . Проектът цели да създаде отворено пространство за комуникация на основата на доверието – към себе си, към околните и не на последно място доверие към различните от нас. “Считам, че това, което успяхме да направим е едно..

публикувано на 25.09.24 в 10:54

Лекоатлетическият пробег 5К събира елитни бегачи и ученици

Учениците на 30. СУ „Братя Миладинови“ ще се включи в състезанието Лекоатлетически пробег Възраждане 5К , организирано от  СО – Район „Възраждане“.  Проектът популяризира достъпността до лекоатлетическия спорт на открито. Лекоатлетически пробег е под надслов „Бягай с кмета и оломпийски шампион“, като в бягането ще се включи Мирела Демирева –..

публикувано на 25.09.24 в 09:44

Арестуваха нападателя на зам.-директора на 42-ро ОУ в София

Извършителят на побоя над зам.-директора на столичното 42-ро ОУ "Хаджи Димитър" е задържан след бързата реакция на служители от Пето РУ.  Арестуваният е 42-годишен мъж, неизвестен на МВР.  Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Разследването по случая продължава. Както вече ви информирахме нападението е извършено вчера, малко след 14..

публикувано на 25.09.24 в 09:41