Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Миланов с престижна награда в конкурса на ЕП „Снимка на Европа“

Снимката, с която Милен Миланов спечели второ място в конкурса на ЕП „Снимка на Европа“
Снимка: Милен Миланов

Милен Миланов, който част от екипа на Регионалния младежки център в Брезник, започва да снима забележителности и събития около града от началото пандемията. На конкурса, обявен от Европейския парламент „Снимка на Европа“, Милен Миланов спечели втора награда.

„Аз започнах да обикалям региона, в който живея около Брезник и започнах да правя интересни фотоси на самия регион, да го опознавам все повече и повече. В последствие се появиха много онлайн събития и конкурси, в които аз участвам най-редовно. Участвах и в този конкурс, който се организира по повод Деня на Европа – 9 май. Аз изпратих снимка, която е направена по време на традиционния граовски събор „Видовден“ в Брезник и бях награден за нея“, разказа в ефира на радио София Милен Миланов.

Той участва и в друг Международен младежки конкурс за нематериално културно наследство. 

„Той се организира от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО в Югоизточна Европа, със седалище в София. Организира се по повод 75 г. от създаването на ООН и 65 г. от присъединяването на България към ЮНЕСКО“, добави Миланов.

В конкурса, той участва със своя разработка за сурвакарската традиция в едно от селата в община Брезник.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В гимназията по транспорт в Сливница учат и младежи от София

Когато човек влезе в професионалната гимназия по транспорт "Н. Й. Вапцаров" - гр.Сливница, го посреща ромолът на изкуственото водопадче, което клокочи в алпинеума на фоайето. Срещу него са разположени моделите, с които абитуриентите тази година се дипломират и това са светещи, издаващи звук и работещи мотори, фарове и други части на автомобила.  През..

публикувано на 03.06.24 в 11:32
Снимката е илюстративна

Над 50% от метротрасето към кв. "Хаджи Димитър" и кв. "Левски" е изпълнено

На бъдещата автостанция „Изток“ е предвидено изграждането на интермодален възел, докъдето ще достига и метрото, съобщи пред Радио София директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев. „Този интермодален възел трябва във времето да се развие. В момента, ако има там метро, то няма да има кого да вози, няма да има там пътници. Затова не е..

публикувано на 03.06.24 в 10:07

Подлез или градска тоалетна

Подлезът на Ботевградско шосе при първата спирка на трамвай 22 се използва предимно за облекчаване на физиологичните нужди на столичани, които са пътували дълго от крайните североизточни квартали на София до автостанция „Изток“. Малцина са тези, които се престрашават да се впуснат в това подземно приключение с аромат на неподдържана градска..

публикувано на 03.06.24 в 09:04

Отново слънце преди обяд, следобед - дъжд

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната, съобщиха от НИМХ. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни..

публикувано на 03.06.24 в 07:35
Владимир Стоянов в розоварната си

В Буново по розобер

Гостуваме на Буново, където преди много години са засадени първите роза дамасцена, а първи пред микрофоните ни е Владимир Стоянов - Председател на УС на Сдружение „Българска розова долина“, от чиято розоварна излъчваме: "Тук е изключително красиво и спокойно, всички сме роднини, Петровския род е най-големият. Хората са дружелюбни. Всеки ще те спре и..

публикувано на 02.06.24 в 10:13

Историята оживява - Трактатът на Петър Богдан

Петър Богдан съставя първият исторически трактат в новата история на България. Той носи заглавието “За древността на бащината земя и за българските дела”. Годината е 1667. Говорим в детайли за изключителната личност на Петър Богдан и неговият основополагащ трактат с д оцент Василев, преподавател по класически езици към Софийския университет..

публикувано на 01.06.24 в 16:00

Софийски разкази - Биографията на Алеко Константинов

Разговорът е с изкуствоведа Иво Милев, автор на книгата “Алеко Константинов - Das Wunderkind”: "Алеко Константинов е част от една моя стратегия за биографии. Задачата ми е да изведа една друга линия. От 90-те се забелязва нарастваща тенденция на "херменевтика на подозрението". Има опити да се демистифицира Алеко Константинов. Той е един от..

публикувано на 01.06.24 в 15:00