Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазара Златарева: В театъра влизат като в аптека и търсят лек за духа

Снимка: Личен архив

Одухотворените лица на зрителите в театралната зала показват, че можем да забравим поне за малко смутното, пандемично време. Да забравим тревогата, изливаща се от медиите. Сякаш влизат в аптека и търсят лек за духа.

Това каза пред Радио София Лазара Златарева (кака Лара) - телевизионна водеща, актриса и пиар на Театър „Българска Армия“.

На 25 октомври отбелязваме Международния ден на твореца.

„И аз искам да се зарадвам на нова песен или албум. Истината е, че и на творците е трудно. И прекрачвайки прага на театъра, нека зрителите не забравят, че зад всяко представление стои армия от различни професионалисти.“

Златарева уточни, че след новите анти Covid мерки има върнати билети за театрални представления, както и се отмениха турнета на трупата на Военния театър.

Усмихнатата актриса подчерта, че ако тези нови мерки и зелени сертификати е цената за връщане към нормален театрален живот, и актьори, и почитатели са готови да я платят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

14-о издание на Софийския фестивал на науката

14-ото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 9 до 12 май 2024 г. в София Тех Парк. Фестивалът предлага достъпни и забавни събития, които разкриват как чудесата на науката и най-новите проучвания от целия свят обогатяват живота ни, обясняват познатите явления от ежедневието ни и носят надежди за бъдещето на човечеството...

публикувано на 09.05.24 в 16:43
Адриан Николов

Лек спад на неравенството у нас, всеки десети работещ е беден

Бедността у нас лека намалява през 2023 г., а неравенството в доходите се свива. И двете констатации са следствие от повишаването на пенсиите, от една страна, и на заетостта, от друга. Подобренията обаче са бавни, а политическият хаос обещава да забави с години фундаменталната промяна на социалната система, която има реален потенциал да..

публикувано на 09.05.24 в 15:45

Седмо издание на наградите "Златни патета"

Наградите "Златни патета" 2024 г. ще бъдат раздадени за седма поредна година на официална церемония в средата на месец май, като те  подкрепят прогресивната българска музика. Публиката определя кои ще са победителите, като гласува онлайн в специално създадената платформа . Гласуването в ежегодната кампания "Златни патета" вече започна. Графа,..

публикувано на 09.05.24 в 15:05

Денят на Европа и мирът

Теодор Стойчев е ръководител на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България. По случай 9 май, Денят на Европа той беше гост в предаването "Радиокафе". Стойчев сподели, че обединението на европейските държави в Евросъюз е цяло чудо, въпреки противоречията, противопоставянето и войните, които те са имали помежду си в исторически план...

публикувано на 09.05.24 в 14:51
Петя Андасарова с водещия на

За музиката, театъра и инфлуенсърството като отговорност към младите хора

В предаването "Добър вечер, София" се срещаме с Петя Андасарова. Тя е само на 23 години, но вече е успешен артист. В артистичната сфера, в която навлиза още от ранните си години тя вече има свой широкоспектърен образ. Като ученичка в 5 клас първо се докосва до музиката и има желание да пее. Записва се към вокалната група на  32 СУ "Св...

публикувано на 09.05.24 в 14:10

55-то издание на "Софийски музикални седмици"

"Софийски музикални седмици" е един от емблематичните фестивали за столицата, а откриването на тазгодишното му 55-то издание ще се състои на 23 май. Той ще протече в два модула - майско-юнски и септемврийски. Повече за на събитието разказа проф. Момчил Георгиев. По думите му Софийски музикални седмици са инкубатор на създаването на нови..

публикувано на 09.05.24 в 12:50

Родителите на над 3800 неприети в ясли и градини деца в София са получили компенсации

До 12.00 часа днес могат да бъдат актуализирани желанията за кандидатстване в столичните ясли и детски градини. След този час системата ще бъде заключена. Обявените свободни места за прием през следващата учебна година са 13 102, припомни пред Радио София Нели Манчева – и.д. директор „Образование“ в Столичната община. „6670 са местата в..

публикувано на 09.05.24 в 10:17