Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Започни млад" ще стартира през ноември в полза на начинаещите предприемачи

"Започни млад"
Снимка: Архив

През месец ноември ще стартира тридневно онлайн събитие в подкрепа на младите предприемачи „Започни млад“. То се организира от списание „Български предприемач“ и негови партньори,  като има за цел да подпомогне начинаещи предприемачи, които искат да стартират собствен бизнес.

 В рамките на 50 часа обучение и практически дейности, участниците ще създават свои работещи проекти и ще имат възможност да си сътрудничат със съмишленици.

Всички екипи  ще водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от успешни предприемачи.

„Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез brainstorm с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури“, коментира Пламен Попов – съосновател на инициативата.

Ива Павлова която е съосновател на проекта,  допълни: "Създадохме формата „Започни млад“, за да запалим предприемаческия огън у подрастващите, да им създадем среда, в която да усетят напрежението на истинския живот, но и сладкото чувство за постигане на резултат след усилен труд“.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне начинаещите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение.

Събитието е подходящо за предприемчиви личности на всяка възраст, както и за хора, които търсят реализация и биха искали да станат част от иновативен и успешен екип. Специално подбрано жури, което включва представители на бизнеса и образованието, ще отличи най-добрите екипи, които ще получат награди от партньорите на събитието.

Сред членовете на журито, които ще оценяват проектите са  Полина Тоскова, Димитър Димитров, Веселина Александрова и Стефан Ставрев.

Стартът на събитието ще бъде на 26 ноември от 19:00 до 21:00 часа, а финалът и обявяването на победителите на 28 ноември от 18:00 до 20:00 часа.

За регистрация и повече информация на сайта  на инициативата.

Чуйте повече в разговора на Йоана Георгиева с Пламен Попов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Рангелов

Практически действия, не само прекрасни играчки

Димитър Рангелов , разказва за неговото изобретение – разследващо куче робот: "Роботиката е лично моя страст от 8-9 клас. Магистратура и все напред, близо 12 години. Тя е в моето портфолио - технологии, наркотици, убийства, експлозиви. Хората обичат криминалета - филми, книги. За съжаление, истината си е истина. Моята докторантура е свързана с..

публикувано на 11.05.24 в 12:01
Антонина Димитрова и Габриела Тодорова

Младите хора винаги са били важни за ЕС

Ролята на младежите и младежките организации при формиране на младежки политики в ЕС с Антонина Димитрова и Габриела Тодорова от НПО Активни политики: "За съжаление, младите хора нямат голяма роля в планирането на младежките политики. Канени са на кръгли маси, където да им се чуе мнението, но трябва да се търсят други начини. Никога в разговор не..

публикувано на 11.05.24 в 11:00
Една от кориците на Кирил Златков

Мост към демократичността

" Ако съдим книгата по корицата " – проект на The convo ангажира популярни български артисти, които претворяват корицата на Българската Конституция – говорим с Добромир Джуров и Иван Хадживеликов от НПО The convo и един от артистите - Кирил Златков: "Фондацията ни е от половин година с цел да помага представянето дейността на НПО. Всеки един от..

публикувано на 11.05.24 в 10:45

Зрелищно и цветно

Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Велико Търново на 11 май. С подробностите слушаме Лили Осойска от сдружение “Жените Мотористи ЕМпауърд България”: "Днес празнуваме за пръв път извън София. Тази година честваме за шести път, шествието с мотори е зрелищно и цветно. Това си е наш празник, все повече жени..

публикувано на 11.05.24 в 09:46

"Любов по сценарий в Холивуд" ще се случи на 14 май

С актьорите Жанет Милска, Николай Тодоров и режисьора Камен Коев говорим за "Любов, по сценарий в Холивуд", представление с предстояща премиера по музика на Милица Гладнишка и Иван Велчев. Какво ни очаква в предстоящия спектакъл? "Много любов – истинска, истерична, злобна, смешна", увери ни Жанет. "С Жани и Камен се познаваме..

публикувано на 10.05.24 в 19:27

Рисковете пред Княжевската минерална баня се увеличават

Най-старата минерална баня в София е застрашена не само сградата, но и минералната вода изобщо, поради строителство в близки имоти. Не е извършен ежегоден хидрогеоложки монторинг, за да се установи дали строителството на търговски комплекс наблизо не е увредило трайно находището. А самата баня, която е най-старата в София, датираща от..

публикувано на 10.05.24 в 18:01

Безплатни белодробни изследвания за пушачи

Безплатни изследвания на дишането при пушачи и бивши пушачи ще се проведат в четири града в страната от специалисти-пулмолози. Изследванията са част от Националната кампания "За живот без тютюнев дим" на Института за здравно образование и Националната асоциация за профилактика на белодробните заболявания, посветена на Световния ден без тютюнев..

публикувано на 10.05.24 в 17:41