Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разходка из културния дом Красно село

Името на квартала е дадено от народния поет Иван Вазов. Домът на културата е домакин на много разнообразни прояви от 1989. Ивелина Кючукова, директор:

„На партера е изложбената зала с изглед към парка. Все повече художници успяват да се представят при нас. За съжаление при нас няма достатъчно място за читалище „Надка Караджова“, но винаги са добре дошли.

„Софийски солисти“ репетират при нас (слушаме кратко изпълнение – „Дон Кихот и борбата на вятърните мелници“ от Телеман).

Театралната зала е била преди ритуална зала, превърната е според спектаклите. Билетите ни са по 2.40, за децата е безплатно. Стремим се да разнообразим програмата на театралния ни афиш. Направи се пиеса за нечуващи деца, на 13 и 14 ноември.

От камерната зала слизаме в същинския Театър "Сириус" - залата е малка, по време на пандемията почти не сме я използвали. Правим изложби на театрални кукли и афиши. Децата са много щастливи, когато Теди Москов дойде тук.

Залата се използва и за кастинги, и за детската театрална школа за деца от 7 до 18 г."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест и контрапротест в София заради новите правила за придобиване на шофьорски книжки

Кандидат-шофьорите ще имат право на максимум 4 явявания на листовки и практически изпит. Тази и още промени в наредбата на Министерството на транспорта, регламентираща шофьорските курсове, влизат в сила от 10 декември. Аргументите за въвеждането им са както по-качествена подготовка и пълна дигитализация на информацията за проведените курсове и..

публикувано на 25.09.24 в 15:27
Яна Спиридонова, Тодора Радева и Ивана Хидкова

13-о издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София

13-ото издание на Нощ на литературата ще се проведе тази вечер в центъра на София, от 18.00 до 21.30 часа на различни локации. Повече за събитието разказаха Тодора Радева и Ивана Хидкова в предаването “Добър вечер, София“. Форматът на инициативата е много интересен със своите 19 читателски гнезда, намиращи се в различни локации. Във всяко едно..

публикувано на 25.09.24 в 15:22
Цветелина Анастасова и Драгомир Костадинов с водещата Гери Пейкова

Разпадът на обществото като вдъхновение в изложбата "Фрагментация"

Изложбата на младия художник Драгомир Костадинов, озаглавена “Фрагментация“,  пресъздава разпада на обществото, неговата фрагментация чрез „разцепване” на Аз-а между противоположни ценности и емоции. Човешкото лутане в крайностите, махалото на лична и групова емоция се оглежда в “специалното” огледало на безкрайността. Две полуглави,..

публикувано на 25.09.24 в 13:52

Тестват сирените и BG-ALERT на 1 октомври

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца,..

публикувано на 25.09.24 в 13:22

Изкуството като пространство за комуникация, основана на доверието

Зрящи и незрящи създадоха първия в света шах от хартия, в рамките на авторския проект "Мост на доверието" на художника Краси Тодоров . Проектът цели да създаде отворено пространство за комуникация на основата на доверието – към себе си, към околните и не на последно място доверие към различните от нас. “Считам, че това, което успяхме да направим е едно..

публикувано на 25.09.24 в 10:54

Лекоатлетическият пробег 5К събира елитни бегачи и ученици

Учениците на 30. СУ „Братя Миладинови“ ще се включи в състезанието Лекоатлетически пробег Възраждане 5К , организирано от  СО – Район „Възраждане“.  Проектът популяризира достъпността до лекоатлетическия спорт на открито. Лекоатлетически пробег е под надслов „Бягай с кмета и оломпийски шампион“, като в бягането ще се включи Мирела Демирева –..

публикувано на 25.09.24 в 09:44

Арестуваха нападателя на зам.-директора на 42-ро ОУ в София

Извършителят на побоя над зам.-директора на столичното 42-ро ОУ "Хаджи Димитър" е задържан след бързата реакция на служители от Пето РУ.  Арестуваният е 42-годишен мъж, неизвестен на МВР.  Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Разследването по случая продължава. Както вече ви информирахме нападението е извършено вчера, малко след 14..

публикувано на 25.09.24 в 09:41