Десет години път в кулинарията са събрали в книга Десислава Георгиева и Стоян Георгиев. Тя е фууд стилист и готвач, а той - кулинарен фотограф и видеограф.
Книгата им се казва „Готви умно“ и включва не просто рецепти, а „150 обяснения в любов към любимите ястия и най-доброто от българската кулинарна фотография“.
„Преди около десетина години решихме, че това искаме да правим. Изоставихме другите си занимания и се отдадохме на снимането на храна и разработването на рецепти. Избрахме това да бъде нашият бизнес и нашият живот. Книгата е резултат от тези 10 години“, изтъкна пред Радио София Стоян Георгиев.
Под „умно“ готвене двамата имат предвид не само вкусно и икономично, но и приятно. Комбинация от добра подготовка и ползване на новите технологии.
С вкусен краен резултат…
„Добрите отзиви от хората, които готвят по книгата, ни дават увереност, че сме намерили правилния път“, допълни Десислава Георгиева.
Стоян подчертава, че традициите са важни, но при наличието на толкова много и различни продукти на пазара, е грехота да не експериментираш в кухнята.
Рецептите са авторски или адаптирани, но с почерка на Деси и Стоян.
„Извън книгата останаха доста неща, затова започнахме нова книга“, допълни Стоян, с което не само изрази ентусиазма си за нови страници със снимки и ястия, но и със сигурност зарадва читателите на „Готви умно“.
С Десислава Георгиева и Стоян Георгиев разговаря Гергана Пейкова.
Резултати от проведени анкети сред членовете на Българското дружество по неврология, Българското дружество по неврохирургия и Българската психиатрична асоциация бяха представени по време на медийното събитие „Мозъчното здраве – глобален приоритет“, организирано от Фондация „Съвет за мозъчно здраве“. На база на мненията на специалистите ще бъдат..
В началото на новата седмица, седмичните коментатори са арх. Веселин Алексиев и Деян Драгиев, които заедно с водещата на коментарното предаване "Форум" Елена Пъневска обсъдиха следните теми: Социалните служби ще изготвят комплексна оценка за състоянието на възрастните хора от Дома в Ягода и Говедарци - състоянието на този вид домове, доверието в..
Сточна гара става място за обмен на идеи, опит и вдъхновение за обновяването на културното наследство от шест европейски държави, съобщават организаторите. Събитието ще се проведе от 11 до 13 юни, а в рамките на тридневно безплатно обучение "Design Factory: културни пространства", където културни мениджъри, активисти и професионалисти ще се съберат,..
От следващата академична година студентите в специалностите “медицинска сестра“ и “акушерка“ ще бъдат освободени от такси за обучение. Това става факт, след като правителството ги включи в списъка със защитени специалности. Целта на решението е да се увеличи броят на студентите в тези ключови здравни специалности, за които има значителен недостиг..
Пето издание на Фестивал на азиатската култура ще се проведе в София на 14 юни 2025 г. в Южен парк II (зад музея "Земята и хората") и ще представи богатствата на азиатската култура пред българската и международната публика в София. Събитието ще предложи пъстър микс от култури, вкусове и традиции от цяла Азия и ще бъде под надслов..
8-годишната Матилда Финци - дъщеря на режисьорката Лиза Боева и актьорът Ицко Финци, откри първата си изложба, озаглавена "4567". Творбите бяха представени на 5 юни в столичната "Галерия 88 Камен Попов". Майката на Матилда - Лиза Боева, сподели пред Радио София емоциите от откриването на изложбата. "Беше много емоционално, много хубаво ни посрещнаха..
Напитки и храни, уловени в 101 отбивки, между страниците на една книга. Изданието "101 отбивки - вино и храна“ е част от успешна поредица. Представи я в предаването "Радиокафе“ - Иван Михалев, част от авторския колектив на изданието. По думите му, целият проект "Отбивки“ е вдъхновен от едноименен филм за винени пътешествия...