Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна полиция предприема засилени мерки на студентския празник

Снимка: БГНЕС


В еуфорията на 8 декември, младите пропускат важни правила за пътната безопасност, като така създават предпоставки за пътни инциденти.

На страницата на Пътна полиция са публикувани практически препоръки, които дават насоки на младежите за това, какво биха могли да направят за да се предпазят от пътни злополуки.

„За миналата година статистиката сочи, че в 17 случая на произшествия с участници в студентски празненства има трима ранени, но за щастие без загинали. А за съвсем кратък период от време, от 6 до 9 декември са установени 14 водачи, които са били с концентрация на алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2 на хиляда, както и 18 човека с алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Други 11 са употребили наркотични вещества “, коментира инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към МВР.

Тя призовава празнуващите за разумно шофиране, съобразяване с пътните условия и размисъл за това, как можем да гарантираме собствената си безопасност, както и тази на хората, които бихме срещнали по пътя.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Проданов

Георги Проданов: Политическите партии все повече се откъсват от действителността

Политическите партии все повече се откъсват от действителността. Така обобщи пред Радио София събитията от изминалата седмица политологът и преподавател в НБУ Георги Проданов. „Имам предвид концентрирането върху не толкова политика, а математика, ако щете – колко депутати са необходими, за да мине едно правителство на малцинството, колко..

публикувано на 05.07.24 в 15:47

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 млн. лева спрямо същия..

публикувано на 05.07.24 в 13:25

Дигиталният маркетинг и инфлуенсърството

Етиен Янев е дигитален маркетолог с над 12-годишен опит, включващ работа със стартъпи и B2B компании. Преподава в основната програма на Softuni Digital, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света - RANEPA International. Автор е на обучителната Facebook общност - Дигитален маркетинг за предприемачи. Част е и от Асоциацията..

публикувано на 05.07.24 в 13:05

Да напишеш есе

Книга с особено подходящо заглавие за обществено-политическата действителност, макар и по предмета си на изследване да е рязко отдалечена от нея, вече може да бъде намерена на книжния пазар. Сборникът "Вслушвания" на писателя, литературен критик и журналист Митко Новков съдържа няколко културологични и литературоведски есета продукт на..

публикувано на 05.07.24 в 12:25

"Безцветните зелени идеи яростно спят" казва със своята изложба Наталия Йорданова

Наталия Йорданова (1991) е интердисциплинарна визуална художничка, родена в София и базирана в Амстердам. Като част от постоянно развиващото се търсене на възможни светове и широкото използване на спекулация, артистичната практика на Наталия е проекция за бъдещето, субективен синтез и материално предложение за това, което определя настоящия..

публикувано на 05.07.24 в 12:10

Откриха 4 пистолета близо до мястото на стрелбата в "Модерно предградие"

Четири пистолета са намерени близо до мястото на стрелбата вчера в столичния квартал "Модерно предградие".  Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Три от оръжията са законни, а едно незаконно. Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж Стрелбата се разрази вчера около 15..

публикувано на 05.07.24 в 11:56