Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33-ма столичани са записани в „Академия за визионери 2022“

Снимка: sofia.bg

33-ма столичани на възраст от 15 до 29 години са новите участници в сезон 2022 на инициативата на Столичната община „Академия за визионери“, която стимулира младите хора на София да генерират идеи с кауза за бъдещето на града.

Откриването е на 31 март 2022 г. от 11:00 ч., под куполите на Ларгото.

През месеците април и май утвърдени експерти в 5 различни области ще подпомагат творческия процес и ще вдъхновяват участниците, разкривайки им нови подходи, методи и добри практики за успешна реализация на иновативните концепции.

В тазгодишното издание на Академията младежите ще преминат и през две нови обучения – за  работа в екип и управление на проекти.

В началото на месец юни участниците ще защитят идеите си публично пред жури. Финансирането на концепциите е в размер на 5000 лв., а одобрените идеи ще се реализират от юни до ноември.

Освен официален старт на „Академия за визионери 2022“, на 31 март ще бъдат представени вече реализираните проекти през 2021 от техните създатели.
Със специален приз ще бъдат наградени авторите на идеите и техните ментори.

„Академия за визионери“ е изцяло безплатна инициатива на местната власт, която подпомага младежки идеи в 5 тематични направления.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци

В кварталите „Симеоново“ и „Драгалевци“ в район "Витоша" и кв. "Вердикал" в "Банкя" от Столичната община ще раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци на домакинствата, съобщават от Столичния инспекторат. Пунктовете, на които ще се раздават съдовете, ще са открити от 10:00 ч. до 14:00 ч. на 28 и 29 септември (събота и неделя) на..

публикувано на 27.09.24 в 12:42

Започна строежът на стадион "Българска армия" в София

Строежът на стадион "Българска армия" в София започна със старта на изкопните дейности в съоръжението. Снощи след 20.00 часа, изпълнителят на втората фаза от строежа на бъдещия "армейски" дом разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в "Борисовата градина". Движението на техническите средства в парка ще се извършва, като се..

публикувано на 27.09.24 в 11:30

Българите взимат по-скъпи потребителски заеми

Българите взимат по-скъпи потребителски заеми, показват данните на БНБ. Въпреки че през август лихвата по тях се понижава с 0.13 процентни пункта до 9.27%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 0.09 процентни пункта до 10.04%. На годишна база лихвата по кредити за потребление се е повишила от 8,66% през август 2023 г. на 9,27%..

публикувано на 27.09.24 в 10:29
Карлос Контрера

Карлос Контрера: Столичният автотранспорт е хронично недофинансиран

Столичният автотранспорт е хронично недофинансиран.  Това заяви пред БНР Карлос Контрера - общински съветник от ВМРО в СОС, след като вчера столичният кмет Васил Терзиев обяви, че сметките на дружеството са блокирани и предупреди, че ако то спре да работи, спира и градският транспорт в града. Причината е дълг за спорния ремонт на едно от..

публикувано на 27.09.24 в 08:56

От "Синя София" поискаха преименуване на площад "Св. Александър Невски"

Общинските съветници Вили Лилков, Иван Сотиров и Ивайло Йонков от "Синя София" внесоха доклад за преименуването на пл. "Св. Александър Невски" с името пл. "Св. Иван Рилски", съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет. В доклада се посочва, че площадът е най-представителното публично пространство на София, което обединява емблематични православни..

публикувано на 26.09.24 в 18:35

Подмениха пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли"

Изцяло е подменена пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли" в "Подуяне", съобщи кметът на района Кристиян Христов. С цел да не се затруднява движението, ремонтите дейности са извършени в почивния 23 септември, добавя той. "По мое настояване, вместо обичайното "кърпене" на дупки, преасфалтирахме..

публикувано на 26.09.24 в 15:49
Иван Гойчев

Зам.-кметът Иван Гойчев: В "Кремиковци" може да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики

На мястото на бившия металургичен комбинат "Кремиковци" би могло да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики с добавена стойност и този модел да се приложи и на други места в страната. Това заяви Иван Гойчев, заместник-кмет на Столичната община с ресор "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", по време на форума за..

публикувано на 26.09.24 в 14:33