Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

“BAPRA Bright Awards” връчва наградите за 2022 г.

Снимка: fb/BAPRA Bright Awards

На 12 май 2022 г. ще се състои церемонията по връчването на наградите “BAPRA Bright Awards” 2022, като посланието на тазгодишното издание е “Благодарение на хората”. Организатори на конкурса са Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), а събитието е в подкрепа на платформата “BG4UA”, която помага на хора бягащи от войната в Украйна. Това е единственият конкурс за постижения в сферата на комуникациите у нас с международно жури от водещи професионалисти от цял свят.

Повече подробности за конкурса разказа в ефира на Радио София доц. д-р Александър Христов, председател на БАПРА. По думите му, това е една изключително добра референция за нивото на комуникациите в България в момента.


“Фактът, че ПР специалист от световна величина с абсолютно универсален авторитет в сферата, като Пол Холмс прие да бъде член и председател на журито е достатъчно силно доказателство, за това, че в момента основно корпоративните кампании, които се случват наистина са на световно ниво”, каза Христов и добави, че за 20 години ПР професията се е развила изключително бързо и е достигнала световните стандарти.

Той коментира, че посланието “Благодарение на хората” е неслучайно, тъй като по време на ковид кризата онлайн общуването и дигитализацията са помогнали за осъзнаването, че всичко това се случва, зад всички технически средства стоят хора.

“Зад всички велики кампании стоят хора с техния професионализъм, с техните притеснения, с тяхната гордост, с тяхното его, със всичко това, което един човек може да донесе, като мисъл и творчески потенциал. Тези награди са възможност да кажем “Благодаря на всички тези хора” в ПР бранша у нас и то не само на церемонията, а въобще през цялата година”, сподели Христов.


По думите му, категориите в конкурса са свързани с корпоративна кампания, продуктова кампания, вътрешни комуникации, кризисни комуникации, политически комуникации и др. Двете ключови категории са “Кампания на годината”и ”Агенция на годината”, като подадените заявки са над 20.  

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Правилно ли е това, FIFA?” - българска кампания задава неудобни въпроси за Световното в Катар

Световното първенство по футбол, което се провежда в Катар се превърна в една от най-обсъжданите теми в световен мащаб. Много медии разкриха нарушения над правата на ЛГБТ+ общността, както и работещите в държавата мигранти . Това е причината фондация GLAS да стартира кампания, която насочва вниманието към въпроси, свързани със защитата на..

публикувано на 09.12.22 в 17:28

Нови книги от базара и фестивала - истории, пътешествия, поезия срещу войната

Това издание на "Късното шоу" с Даниел Ненчев е посветено на книгите, четенето, новите издания, авторите, базара в НДК и литературния фестивал там. Слушайте епизода тук: В момента в София се провежда 49-то издание на Международния панаир на книгата . Кремена Димитрова разказва за фестивала, който тази година се провежда под..

публикувано на 09.12.22 в 17:25

За шести път "Запази Доброто" ще зарадва възрастни и хора с увреждания за Коледа

Кампанията на “Запази Доброто” стартира отновo. За шести път по случай Рождество Христово , доброволци от София организират благотворителна инициатива в подкрепа на деца и лица с увреждания, а и на възрастни хора в неравностойно положение. Всеки може да се включи в кампанията с пакетирани хранителни продукти с дълъг срок на годност и..

публикувано на 09.12.22 в 16:13

"Коледна елха под наем" спасява дървета от изсичане

Коледна елха под наем? Това явление не е ново, но в България за първи път то не е широко популяризирано. Наемането на елха дава възможност на хората да се порадват на дръвчето без то да бъде отсечено. А след празниците елхата ще бъде върната в разсадника. За тази кампания подробности в ефира на Радио София разказа Карина Гичева. "След като..

публикувано на 09.12.22 в 15:49

Документалният филм "Кавал парк" с голяма прожекция в София

Документалният филм "Кавал парк" на режисьора Богдан Дарев на фокус в ефира на предаването "Радиокафе". Филмът е посветен на виртуозния музикант Александър Еплер, който е американец от руски произход , живял в Сиатъл. Той има доста необичайна съдба. Пристига в България в началото на 70-те години, за да изучава кавал във фолклорния отдел на..

публикувано на 09.12.22 в 15:20
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Ситуацията в България е истинската разделителна линия

Поведението на политическите формации е ориентирано вече към затвърждаване на собствените им позиции, затваряйки каквито и да е възможности за търсенето на обща основа за консенсус. Това каза в предаването „Ритъмът на столицата“ политологът Христо Панчугов . „В този смисъл отказите, които бяха получени тези дни по отношение преговорите за..

публикувано на 09.12.22 в 14:55

Журналисти, работили срещу корупцията, получиха отличия

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 09.12.22 в 14:27