Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

“BAPRA Bright Awards” връчва наградите за 2022 г.

Снимка: fb/BAPRA Bright Awards

На 12 май 2022 г. ще се състои церемонията по връчването на наградите “BAPRA Bright Awards” 2022, като посланието на тазгодишното издание е “Благодарение на хората”. Организатори на конкурса са Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), а събитието е в подкрепа на платформата “BG4UA”, която помага на хора бягащи от войната в Украйна. Това е единственият конкурс за постижения в сферата на комуникациите у нас с международно жури от водещи професионалисти от цял свят.

Повече подробности за конкурса разказа в ефира на Радио София доц. д-р Александър Христов, председател на БАПРА. По думите му, това е една изключително добра референция за нивото на комуникациите в България в момента.


“Фактът, че ПР специалист от световна величина с абсолютно универсален авторитет в сферата, като Пол Холмс прие да бъде член и председател на журито е достатъчно силно доказателство, за това, че в момента основно корпоративните кампании, които се случват наистина са на световно ниво”, каза Христов и добави, че за 20 години ПР професията се е развила изключително бързо и е достигнала световните стандарти.

Той коментира, че посланието “Благодарение на хората” е неслучайно, тъй като по време на ковид кризата онлайн общуването и дигитализацията са помогнали за осъзнаването, че всичко това се случва, зад всички технически средства стоят хора.

“Зад всички велики кампании стоят хора с техния професионализъм, с техните притеснения, с тяхната гордост, с тяхното его, със всичко това, което един човек може да донесе, като мисъл и творчески потенциал. Тези награди са възможност да кажем “Благодаря на всички тези хора” в ПР бранша у нас и то не само на церемонията, а въобще през цялата година”, сподели Христов.


По думите му, категориите в конкурса са свързани с корпоративна кампания, продуктова кампания, вътрешни комуникации, кризисни комуникации, политически комуникации и др. Двете ключови категории са “Кампания на годината”и ”Агенция на годината”, като подадените заявки са над 20.  

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Организират публична беседа "Транспортната бедност в един град"

Сдружение “За земята“ организира п ублична беседа на 7 декември, на тема “Транспортната бедност в един град“. Събеседници в предаването “Радиокафе“ бяха Драгомира Раева и Даниел Попов  от екипа на сдружението. Транспортната бедност е фактор, който засяга по различни начини всеки от нас, макар че дълго време в България за нея е..

публикувано на 04.12.23 в 13:39
Милен Митев

Милен Митев: Обществените медии сега са по-необходими от всякога

През миналата седмица, генералният директор на БНР Милен Митев беше избран единодушно за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Това се случи по време на 91-та редовна сесия на Генералната асамблея на съюза, която се проведе на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в Женева, Швейцария. Европейският съюз за..

публикувано на 04.12.23 в 12:48

"Зелените" решения в София и Виена

Огнян Атанасов е журналист, който от дълги години живее във Виена. Пред Радио София той направи съпоставка на живота в австрийската столица и София. По думите му, т.нар. „зелени решения“ в Австрия са изключително популярни. Според него, решението в центъра на София да не влизат стари автомобили, не би могло да бъде взето във Виена. „Във Виена..

публикувано на 04.12.23 в 10:45

Доц. Дурхан Салиев: Спирането на старите коли в центъра на София няма да доведе до очаквания ефект

От началото на месеца влезе в сила наредба, която ограничава влизането в центъра на София на най-старите автомобили. Забраната важи за колите с бензинов двигател, произведени преди 1996 г. и за тези с дизелов, произведени преди 2002 година. Въглеродният отпечатък, който оставят автомобилите е огромен, ако се счете периода от производството..

публикувано на 04.12.23 в 09:08

Дъждът спира, но идва застудяване

Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа -  сняг, в останалите райони - предимно дъжд. До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява, съобщиха от НИМХ. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще..

публикувано на 04.12.23 в 07:35

Инструмент за развитие на фантазията

Зорница Христова за обновеното издание на творческата игра   „Направи си сам приказка “: "Започна всичко с "Граматика на фантазията" на Джани Родари. Прииска ми се да го използвам като инструмент за развитие на фантазията. Играхме тази игра 13 години и си дадох сметка какви са елементите, които могат да направят приказките по-интересни за децата...

публикувано на 03.12.23 в 10:48

Мотивировката, че има какво да дадеш, държи хората

Мариела Маламат  и Иван Маламат за двете изложби в памет на именития художник Иван Б. Иванов (неин баща и негов дядо) - "Отпечатъци" (в МК) и "Преминаване" (в "Райко Алексиев"): "Голямо име в българското изкуство", както го нарича Ружа Маринска, звучи малко плакатно. Учи при Дечко Узунов и под влияние на силната енергия през 60-те, бе останал..

публикувано на 03.12.23 в 10:33