Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Деца и младежи, настанени в социални институции, се включиха в творчески ателиета по фотография

3
Снимка: pixabay.com

Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в социални институции, които в рамките на 3 месеца се включиха в творчески ателиета по фотография, съобщиха от Столичната община.

Те дават възможност децата да се запознаят отблизо с изкуството, да се учат от най-добрите и да станат видими за обществото чрез него.

Проектът включва провеждането на 3 курса по изобразително изкуство и приложни изкуства, като създадените творби се излагат в градски пространства. Част от тях вече са поставени в откритата галерия в парк "Заимов".

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави младите творци и благодари на председателя на сдружението Милена Нейова за работата с децата.

"Чрез изкуството променяте ежедневието на децата и им показвате нови хоризонти, а това е много важно за тяхното развитие, социализация и самочувствие“, каза кметът.

Заниманията са  водени от трима от най-изявените наши фотографи от различни поколения – Симон Версано, Татяна Дечева и Яна Лозева. 

Проектът "Ангелски прах" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа 2021" от сдружение "Прегърни ме" в партньорство с район "Оборище".

Снимка:Татяна Дечева

По публикацията работи: Ралица Тачева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Яна Борисова и Димитър Коцев-Шошо гости в поредната среща-беседа в район "Средец“

Поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката продължават в район "Средец". В тях гостите имат възможност да разговарят с артистите свободно и да обменят идеи. На 7 юли 2022 г., от 19.00 часа, в НЧ "Славянска беседа – 1880“, ще се състои седемнадесетото събитие от поредицата. Гости ще бъдат Димитър Коцев - Шошо и..

публикувано на 01.07.22 в 16:54

Готов е докладът за финансовите резултати на столичните общински търговски дружества

Заключителният доклад за финансовите резултати на 57-те общински търговски дружества за 2021 г. е готов. Той е внесен в Столичния общински съвет от зам.-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и д-р Антон Койчев.  В общо 150 страници е обобщена информацията за състоянието на дружествата през миналата година. По време на 8..

публикувано на 01.07.22 в 10:29

Фандъкова ще инспектира разширението на бул. Ломско шосе“

В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности на бул. Ломско шосе“. Р азширението на булеварда в участъка след кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе“ до ул. „107-ма“ започна преди седмица. Общата дължина на този участък е 660 м.  Предвидено е разширение на булеварда с две пътни платна по 10,5 м,..

публикувано на 01.07.22 в 08:05

Временно спират системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу Covid-19

От 1 юли системата за онлайн регистрация www.his.bg за ваксинация срещу Covid-19 временно спира да функционира. Причината е, че голяма част от лечебните заведения нямат възможност целодневно да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу коронавирус, с оглед сезона на отпуските, съобщиха от Министерството на..

публикувано на 30.06.22 в 18:10

Програма "Ваканция" 2022 предлага безплатни спортни занимания за деца и младежи

Програма "Ваканция" 2022 предлага вход свободен за деца и младежи от 6 г. до 29 г., на над 20 обекта в различни точки на столицата (терени, зали за спорт, музеи и др.). Програма „Ваканция“ е традиционна инициатива на Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“, която ежегодно обхваща над 1 500 деца и младежи. В програмата са..

публикувано на 30.06.22 в 18:00

Изграждат нов корпус към детска ясла "Вълшебство", ще е готов до есента

Грубият строеж на новия корпус към Самостоятелна детска ясла (СДЯ) №35 "Вълшебство" в район "Триадица" вече е издигнат, това съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет в Столичната община. Там се предвижда да има помещения за още 4 нови групи деца, както и физкултурен салон. Според проекта, в двора на яслите ще има общо 8 детски площадки, за да..

публикувано на 30.06.22 в 16:55

Премахнаха неизползваеми висящи кабели в район "Средец"

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков сподели в профила си в социалните мрежи, че са отстранени част от излезлите от употреба телекомуникационни кабели в района: "Започнахме да премахваме въздушни кабели с издадени заповеди по ул. "Сан Стефано" (а не в "Кербала", както може да си помисли някой). Като цяло те са отдавна излезли от употреба, но се..

публикувано на 30.06.22 в 16:05