Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радослав Бимбалов: На следващите избори ще видим много наказателен вот

Радослав Бимбалов
Снимка: Личен архив

Дали хората са осъзнали посланията на управляващите през последните шест месеца ще стане ясно на следващите избори, коментира в студиото на Радио София комуникаторът Радослав Бимбалов.

„Очертават се още едни избори, на които ще видим същата конфигурация на политическите сили, с леки промени, което означава, че май много не сме разбрали. Крайната цел на този начин на говорене е да ни дообърка. Целта е, когато дойдат избори да не отидем да гласуваме. Ниската избирателна активност урежда статуквото“, добави Бимбалов.

По думите му, хората не вярват в изборите, тъй като не мислят, че нещо може да се промени.

„На изборите, които предстоят, ще видим много наказателен вот. Моето вътрешно усещане е, че ще има избори, колкото и да смятам, че това е ненужно в момента, даже донякъде ми се струва опасно“, каза Радослав Бимбалов.

Той допълни, че медиите отговарят за формирането на общественото мнение.

„За съжаление последното десетилетие бяхме свидетели на целенасочено унищожаване на медийната среда в България. Медиите бяха превърнати в огледало. Двете големи национални медии имат нужда от драстична реконструкция, особено БНТ. Може би БНР остана единственият остров на свободата на словото“, добави комуникаторът.

„Заблудата е част от информацията, а понякога информацията се поднася, така че да ни подведе, да ни бутне в различна посока“, смята той.

За отношенията между България и Русия, Бамбалов коментира, че русофилията у нас през последните години се е изродила.

„Хората забравиха кое е хубавото на Русия – музиката, невероятната руска литература. Няма нормален човек, който да възприема спокойно това, което се случва в Украйна. Не може да виждаш, че там умират деца и избиват по толкова жесток начин толкова невинни хора и нещо да не ти трепва отвътре“, каза Радослав Бимбалов.

По думите му, това че сме част от НАТО трябва да ни даде увереност, че не трябва да се страхуваме след обтягането на дипломатическите отношения между България и Русия.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Полина Начева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Компютърното и човешкото в една спешна болница

Как изглежда израелският Пирогов? Кореспондентите на БНР в Тел Авив Феня и Искра Декало присъстваха на откриването не на обновената, а направо построена наново и оборудвана според последните постижения на медицинската техника болница за спешна помощ към медицински комплекс Ихилов, преди пациентите да постъпят в отделенията за лечение: " За..

публикувано на 07.08.22 в 11:41

Блясъкът на лятото и отвъд него

Като медиен партньор на Summer Bright Awards, БНР имаше привилегията в лицето на водещата Анелия Торошанова да връчи и трите награди в една от категориите - право. Събитието бе анонсирано предварително при нас тук , Ето и носителите на приза в някои от категориите. За хотелиерство, те отидоха в Св.Влас и Созопол. Изба от Северозапада е първа в категория..

публикувано на 07.08.22 в 11:05
Жан Мар

Музиката трябва да е диалог

Преди време тук  ви разказахме за бъдещата песен на Жан Мар  "Aint just a thing", време е и да я чуем, представена лично от него: "В момента съм 50:50 между България и Швейцария, старая се към 80:20. Записвам с музиканти от "Jeremy?". Това е втората ни песен, но имаме и други планове. Песента има две послания в едно: говори се за истинските чувства,..

публикувано на 07.08.22 в 10:47
С Мирослава Георгиева

Чрез конфликта човек показва силните и слабите си страни

Конфликтната личност като градивен елемент в работния екип. Как може да сплоти екипа един конфликт? Гостуване на психолога Мирослава Георгиева  по повод семинара ѝ по темата: "Понякога конфликтната личност действа като катран в кацата мед. Но тези хора са по-импулсивни. В зависимост от типа на усещанията има личности, които създават конфликт, за да..

публикувано на 06.08.22 в 11:54

От покрива към Вселената

„ Търсене на живот във Вселената “ - Ratio Rooftop Party в Музейко на 9 август от 19 ч. Подробностите от Петър Железов: "Събитието е на покрива на "Музейко". Ще разговаряме с астрофизик и астроном, с микробиолог, ще вперим поглед към небето. Ще си говорим и за съвременните инструменти. Какви потенциални прояви на живот можем да открием в близката и в..

публикувано на 06.08.22 в 10:58

Зелените библиотеки като мотивация

Зелените библиотеки в София не са новост сами по себе си, но повече за тях от директора на Столична библиотека Юлия Цинзова: "От тази година през септември ще минем и през големите градини на кварталите. Досега в 7-те години сме приели около 7000 нови читатели. С нас ще бъдат много поети и музиканти. Както и артисти и клоуни. Навсякъде с нас ще..

публикувано на 06.08.22 в 10:24

Жители на кв. "Младост" на протест

Жители на ж.к. "Младост 3" се готвят за протест, тъй като в близост до фасадите на техния жилищен блок се готви проект за строителство на многоетажна жилищна сграда. Те имат опасения, че почвата не е достатъчно стабилна, а повече за казуса в ефира на Радио София разказа бившият домоуправител на бл. 344 Стефка Тодорова. По думите й, от 2007 г...

публикувано на 05.08.22 в 18:36