Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Йес, сърф“ ще се проведе в Приморско на 9 юли

Сърфистката Илияна Стоилова разказва и за инициативата за почистане на морето от всякаква пластмаса

Сърфистката Илияна Стоилова
Снимка: Личен архив

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. 

Спортните събития от изминалата седмица с акценти в предаването от 3 юли:

Коментари:

МимоходомВ сезона на фестивалите и самолетите отлетяха към Русия. Ще имаме ли Кабинет, или нови избори?

Несъстоялият се избор за нов генерален директор на БНТ – всички гласуват против Кошлуков, но Кошлуков остава начело.

Музикалните  събития биват възпрепятствани от липсата на летищен персонал и кризата в полетите в цяла Европа.

СпортЗавършва първата седмица на „Уимбълдън“.

Започна колоездачната обиколка на Франция.

Формула 1 от пистата „Силвърстоун“ в Англия.

Баскетбол – интересен мач, при който Българският национален отбор претърпя загуба от Литва  с две точки. Ще успеят ли да продължат в следващата фаза на квалификациите?

Асоциацията по триатлон – със събитие в град Бяла: Известни спортисти помагат на деца с увреждания да преминат през трасето на триатлона.

Неравенство  в заплащането в спорта между мъжете и жените - репортаж на Феня и Искра Декало от Израел.

Събеседници:

Десислава Ангелова  с коментар по темата за неравенството. За нейните успехи във Франция през изминалия сезон.

В студиото разговор с Иво Иванов: За закона приет от Щатския сенат „Алинея девета“ – символ на равенството. И други теми.

Андрей Демирев от Биобао – с анализ преди финала  Италия  - Испания на първенството по водна топка.

Разговор със сърфистката  Илияна Стоилова за нейните интересни инициативи – да почисти и морето от всякакъв вид пластмаса и за предстоящото събитие на 9 юли в Приморско „Йес, сърф“.

Слушайте "Спортна среща" всяка неделя от 16 до 18 часа по Радио София.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Компютърното и човешкото в една спешна болница

Как изглежда израелският Пирогов? Кореспондентите на БНР в Тел Авив Феня и Искра Декало присъстваха на откриването не на обновената, а направо построена наново и оборудвана според последните постижения на медицинската техника болница за спешна помощ към медицински комплекс Ихилов, преди пациентите да постъпят в отделенията за лечение: " За..

публикувано на 07.08.22 в 11:41

Блясъкът на лятото и отвъд него

Като медиен партньор на Summer Bright Awards, БНР имаше привилегията в лицето на водещата Анелия Торошанова да връчи и трите награди в една от категориите - право. Събитието бе анонсирано предварително при нас тук , Ето и носителите на приза в някои от категориите. За хотелиерство, те отидоха в Св.Влас и Созопол. Изба от Северозапада е първа в категория..

публикувано на 07.08.22 в 11:05
Жан Мар

Музиката трябва да е диалог

Преди време тук  ви разказахме за бъдещата песен на Жан Мар  "Aint just a thing", време е и да я чуем, представена лично от него: "В момента съм 50:50 между България и Швейцария, старая се към 80:20. Записвам с музиканти от "Jeremy?". Това е втората ни песен, но имаме и други планове. Песента има две послания в едно: говори се за истинските чувства,..

публикувано на 07.08.22 в 10:47
С Мирослава Георгиева

Чрез конфликта човек показва силните и слабите си страни

Конфликтната личност като градивен елемент в работния екип. Как може да сплоти екипа един конфликт? Гостуване на психолога Мирослава Георгиева  по повод семинара ѝ по темата: "Понякога конфликтната личност действа като катран в кацата мед. Но тези хора са по-импулсивни. В зависимост от типа на усещанията има личности, които създават конфликт, за да..

публикувано на 06.08.22 в 11:54

От покрива към Вселената

„ Търсене на живот във Вселената “ - Ratio Rooftop Party в Музейко на 9 август от 19 ч. Подробностите от Петър Железов: "Събитието е на покрива на "Музейко". Ще разговаряме с астрофизик и астроном, с микробиолог, ще вперим поглед към небето. Ще си говорим и за съвременните инструменти. Какви потенциални прояви на живот можем да открием в близката и в..

публикувано на 06.08.22 в 10:58

Зелените библиотеки като мотивация

Зелените библиотеки в София не са новост сами по себе си, но повече за тях от директора на Столична библиотека Юлия Цинзова: "От тази година през септември ще минем и през големите градини на кварталите. Досега в 7-те години сме приели около 7000 нови читатели. С нас ще бъдат много поети и музиканти. Както и артисти и клоуни. Навсякъде с нас ще..

публикувано на 06.08.22 в 10:24

Жители на кв. "Младост" на протест

Жители на ж.к. "Младост 3" се готвят за протест, тъй като в близост до фасадите на техния жилищен блок се готви проект за строителство на многоетажна жилищна сграда. Те имат опасения, че почвата не е достатъчно стабилна, а повече за казуса в ефира на Радио София разказа бившият домоуправител на бл. 344 Стефка Тодорова. По думите й, от 2007 г...

публикувано на 05.08.22 в 18:36