Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрете пространството пред блока по програмата "Зелена София"

Общината дава посадъчен материал и пейки, от гражданите е предложението и трудът

Снимка: Столична община

За поредна година Столичната община обявява прием на предложения по програма "Зелена София" за облагородяване на градинки и междублокови пространства.

Програмата предоставя възможност на етажни собствености, НПО-та и читалища със седалище в София да разработят проекти за облагородяване на зелени площи в междублокови пространства и градинки, както и за създаване на места за отдих в тях.

По регламент при одобрена идея Столичната община предоставя в натура и безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, пейки, кошчета за отпадъци и паркова мебел, материали за обновяване на градинските пространства, както и инструменти за тяхната обработка и поддръжка, а гражданите със своите идеи и доброволен труд облагородяват пространствата и създават уютни места за отдих пред домовете си.

"Зелена София" започва през 2011 г. и до 2021-ва са облагородени 1465 столични пространства.

За настоящата сесия проектните предложения трябва да се внасят в районните администрации, на територията на районите по адреса на терена, който ще се облагородява, до 17:00 ч. на 01.09.2022 г. А във всяка администрация са определени длъжностни лица, които да подпомагат гражданите с указания, насоки и информация по Програмата.

Насоки и формуляри за кандидатстване може да намерите тук.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде спира водата в София днес

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Буйновско ждрело“, в.з. Калфин дол, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 17.00 часа на живеещите в района на в.з. Терасите, в.з. Бункера, в.з. Малинова долина/Бункера/ и в.з. Калфин дол. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, „Софийска вода“ ще осигури..

публикувано на 06.06.24 в 06:18

Изрисувайте си индийски слон за късмет

В ателието "Слон за късмет"  тази събота може да се запознаете с индийските слоници Фрося и Луиза , които станаха любимки на много посетители на Софийския зоопарк. Водеща е Росица Маринова – художник-биолог. Вече 21 години тя е водещ на творческите екологични ателиета на Център АЛОС, автор е на 9-те мозайки от капачки в зоопарка.  Ателието..

публикувано на 05.06.24 в 17:45

Активно се разчиства теренът за бъдещата детска болница в Горна баня

Два дни след като репортерска проверка на БНР установи, че не са започнали дейностите по разчистване на терена за бъдещата национална детска болница в столичния квартал Горна баня, от здравното министерство съобщиха, че тези дейности продължават активно. Главчев даде старт на разчистването на терена за Националната детска болница Според..

публикувано на 05.06.24 в 13:51

Ден на бащата с вход свободен в Националния военноисторически музей

На 8 юни (събота), от 10.00 до 17.00 часа, в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата, съобщиха от район „Оборище“. По традиция в началото на лятото НВИМ организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно. Предвидени са различни активности -..

публикувано на 05.06.24 в 09:54

Три дни на различни места в София приемат опасни отпадъци

До края на седмицата – от днес до 7 юни Столичният инспекторат организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата . По време на юнската кампания мобилните пунктове ще бъдат отворени между 11:00 и 19:00 ч .  Днес – в Световния ден на околната среда, пункт ще бъде разположен на паркинга пред Столичния инспекторат - на ул...

публикувано на 05.06.24 в 07:59

Стефан Вълдобрев и Дара пеят до НДК в Световния ден на околната среда

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" и Дара ще участват в празничния концерт в София, с който днес ще бъде отбелязан Световният ден на околната среда . Събитието ще започне от 18:00 часа в Кино "Кабана" до Националния дворец на културата , информираха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).  В парка ще могат да се разгледат..

публикувано на 05.06.24 в 07:15

Кола и линейка се удариха в София

Пътно произшествие между кола и линейка в София. Инцидентът е станал около 16 часа днес при сградата на район „Младост“, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ.  Медицинският автомобил е пътувал към спешен адрес и е бил с включена звукова и светлинна сигнализация. При инцидента лекарят от линейката е получил контузия на..

публикувано на 04.06.24 в 17:48