Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За висок риск от тежки катастрофи по маршрута София-Калотина, предупреждават от ИПБ

Снимка: БНР

За висок риск от тежки катастрофи по маршрута София-Калотина, предупредиха в писмо до медиите от Института за пътна безопасност. 

Оттам разпространиха изводите от свой доклад за причините за забавяне на строителството на магистрала "Европа", която включва участъка Драгоман - пункт "Калотина". Забавянето на строителството е с повече от шест месеца, подчертават от Института.
По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Асфалтираме улични дупки всякакви

Все по-често столичани поръчват ремонтиране на улични дупки със собствени средства.  "Те поемат инициативата, събират пари, аз изпълнявам.“ Това коментира пред БНР-Радио София г-н Димитров, собственик на фирма за асфалтиране. Случвало се е богаташ да извади сам парите и да плати цялата сума. По принцип за всяко действие трябва..

публикувано на 28.05.24 в 08:27

Национално външно оценяване по математика за 55 000 четвъртокласници

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в 1738 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  Решаването на теста предполага отбелязването на избран верен отговор..

публикувано на 28.05.24 в 07:51

Слънце – до обяд, след това са възможни валежи, в София – до 20°

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи , придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините; възможни са градушки. Преобладаващите максимални..

публикувано на 28.05.24 в 07:20
Снимки: ФМИ, архив

Двудневен форум събира студенти и компании във ФМИ на СУ

"Знам и искам да го докажа" е мотото на Кариерния форум, организиран на 28 и 29 май 2024 г. от Кариерния център на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет, съвместно с Фондация "ФМИ Иновации и Образование". Форумът е отворен към всички студенти, които искат да се развиват в сферата на информационните..

публикувано на 27.05.24 в 17:48

В кой век е българският учител?

Учителят на 21. век овластява учениците да са инициативни и активни, като им дава избор и се вслушва в обратна им връзка. Той знае как да използва технологиите, за да премахва различни бариери, които пречат на ученето. Включва в преподаването си разнообразни материали, които правят ученето по-интересно и интерактивно. Създава у учениците..

публикувано на 27.05.24 в 17:02
Д-р Иван Томов

"Кутия за приказки" по повод Световния ден на множествената склероза

По повод наближаващия Световен ден на множествената склероза 30 май, на 28 май ще се проведе медийно събитие, озаглавено "Кутия за приказки". Тази година темата на кампанията е “Диагноза“. Събитието е част от Здравна кампания за повишаване на осведомеността към редките автоимунни и възпалителни неврологични заболявания в България. Целта..

публикувано на 27.05.24 в 16:09