Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Опознай, за да обикнеш“ Борисовата градина

Снимка: Георги Нейков, БНР

Парк-театър „Борисова градина” и Столичната община продължават образователната инициатива “Опознай, за да обикнеш“. Целта е, деца на възраст между 6 и 10 години, да се запознаят с флората и фауната на най-големия парк в София - Борисовата градина.

Инициативата включва различни опознавателни програми, обясни в предаването „Радиокафе“ Борис Радев от Парк-театър „Борисова градина”.

„Първото детско утро се нарича „Птиците в природата и киното“ и е на 3 септември, от 11.00 часа в Парк-театър „Борисова градина”. Следващото е “Котешка мента и растителна биотехнология” на 10 септември. Третото събитие е „Бозайници в природата и киното" добави Радев. 

Входът за всички инициативи е свободен.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат станция за производство на водород в Кюстендил

Станция за производство на водород ще се изгражда в Кюстендил. Това беше обявено при презентирането на проекта "Захир", по който координатор е Тракийският университет - Стара Загора. Кюстендил, заедно с още няколко градове в страната, има възможност да се включи в първата в България и една от осемте в Европа т. нар. "Водородни долини"...

публикувано на 05.06.24 в 18:02

"Златна ябълка" за Фондация "Сийдър"

Фондация "Сийдър" бе отличена с награда "Златна ябълка" на Национална мрежа за децата в категория "Детска организация". Фондацията беше избрана сред общо 10 номинирани организации в тази категория. Спечеленото отличие е заслужено признание за екипа на организацията, който се състои от близо 100 професионалисти, работещи в 9-те социални услуги..

публикувано на 05.06.24 в 17:57

В Перник започна 10-и международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин"

Със спектакъла "Следобедни игри" на аржентинската писателка Рома Майо в Перник започна 10-ият международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин". Постановката е дело на младежки театър "Мускетарите", който е домакин на проявата. Тази година във фестивала участват над 500 младежи от 25 театрални състава. Те ще представят 26..

публикувано на 05.06.24 в 16:35

Пламен Бонев - De la Bona с нова песен "Лъч светлина" за своята публика

Изпълнителят Пламен Бонев представя в ефира на предаването "Добър вечер, София", новата си песен "Лъч светлина", която той направи на български език. "В последните години направих две на английски език и сега беше ред на българска песен", сподели Пламен Бонев – De La Bona. "Тези две английски песни бяха написани и просто си чакаха..

публикувано на 05.06.24 в 16:30

Статистическите данни за децата през 2023 г.

Националният статистически институт (НСИ) представя новата публикация "Децата в България", съдържаща актуални данни за 2023 г. в различни сфери като население, здравеопазване, образование и други. Публикацията има за цел да подпомогне държавните институции и неправителствените организации в подобряването на политиките за децата. В тазгодишната..

публикувано на 05.06.24 в 15:31

Дни на Южна, Източна и Югоизточна Азия: Мит и ритуал

На 6 юни, от 18.00 часа, в Аулата на Ректората на Софийския университет, ще бъде открит Студентския фестивал „Дни на ЮИЮА“. Той се организира от специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия“. Организаторите обещават впускане в митологичния свят на тези държави с темата: „Мит и ритуал“. В Радио София гостуваха студентките Диана Петрова, Димана..

публикувано на 05.06.24 в 14:55
Мирослав Иванов е познат от

Мелодичен рок и неравноделни ритми в "Когато те срещнах" на Мирослав Иванов

Мирослав Иванов, китаристът на "Обичайните заподозрени" и не само, гостува в предаването "Радиокафе“, за да представи новата си песен. Музикантът, който участва в още много проекти, сподели: "Тази песен всъщност е много стара, роди се във времето на пандемията – един много, много странен период, в който си стояхме вкъщи и имах доста свободно..

публикувано на 05.06.24 в 14:17