Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотоизложба показва 27 акции за 10-годишнината на "Time Heroes"

На 26 април 2022 г. до с. Камен, Община Сливен, екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата успешно излекуван царски орел. Птицата е била простреляна от бракониери през 2021 г.
Снимка: Денислав Стойчев

Най-голямата платформа за добротворчество "Time Heroes" навършва 10 години.

За това време са организирани и изпълнени 2521 мисии на 340 места из страната, с участието на над 89 820 герои (heroes), сочи статистиката.

Сред близо 1050-те организатори са и координаторите Наталия Иванова и Моника Симеонова, които гостуваха на Лили Големинова в "Радиокафе".

Моника разказа, че е в организацията е влязла на скорост през 2015 г. с включването направо в 5 мисии. Наталия пък е започнала като студентка с желанието да натрупа опит в организирането на културни събития.

Много хора имат желание да помагат, но са изправени пред някакви бариери, затова насърчаваме всички да опитат различни инициативи, отбелязаха дамите и признаха, че след участието си в доброволческите каузи в "Time Heroes" се чувстват удовлетворени, дори щастливи.


Годишнината на организацията ще бъде отбелязана със специална фотоизложба. В нея моментите от доброволческата дейност са запаметени от документалния фотограф Денислав Стойчев, който е посетил 27 акции в цяла България.

"Хората се чудят дали сме свършили работата, планирана и обявена в каузите. Решихме с изложбата да покажем и разкажем какво се случва след натискането на бутона "Ще участвам", допълниха Наталия Иванова и Моника Симеонова.

Чуйте разговора с тях в звуковия файл.

  • Изложбата „Ще участвам!: 10 години Time Heroes през обектива на Денислав Стойчев“ ще може да се разгледа в галерия DOZA от 4 до 14 октомври.
    Интересното е, че посетителите от 18 ч. на 4 октомври могат да участват… в донареждането на фотоизложбата.

Наталия Иванова и Моника Симеонова
По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Икономическата свобода в България продължава да намалява

Продължава да намалява икономическата свобода в България, сочи публикуваното от Института за пазарна икономика изследване “Икономическа свобода по света 2023” . То е проведено съвместно с канадския институт „Фрейзър“ и отрежда на страната ни 43-ото място сред 165 държави и територии. Миналата година България заемаше по-предни позиции в..

публикувано на 21.09.23 в 18:07

Тематичен тур и нова изложба ще ни пренесат в събитията белязали пътя на Независимостта

На 22 септември Националният военно-исторически музей ще отбележи 115-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България с нова изложба, а от 11 часа, като входен билет за посетителите ще има безплатен тематичен тур в музея, разкри в ефира на Радио София доц. д-р Соня Пенкова. Всички желаещи ще могат да се включат, дори и да са..

публикувано на 21.09.23 в 16:44

Темата за енергийната еволюция събира експерти от различни сектори на международен форум в София

Първият международен форум и изложение „Енергийна еволюция 2023: европейски практики, местно приложение“ ще се проведе на 2 и 3 октомври 2023 г., от 9.00 до 17.00 часа, в Интер Експо Център. Събитието ще обедини експерти от различни сектори, каза пред Радио София д-р инж. Веселин Тодоров . Той добави, че дискусията ще даде насоки за..

публикувано на 21.09.23 в 16:41
 Искрен Иванов

Искрен Иванов: Проблеми с политическата стабилност в страната няма. Големият проблем е поляризацията

Политическата обстановка у нас не може да се окачестви като неспокойна, колкото е поляризирана, коментира пред Радио София политологът, преподавател и експерт по управление на кризи Искрен Иванов . „Големият проблем не е стабилността на правителството, защото на този етап не се задават дестабилизиращи тенденции, а по скоро разделението..

публикувано на 21.09.23 в 15:26

"Литературни маршрути 2023" с пето издание

Петият сезон на "Литературни маршрути 2023" на фондация "Прочети София" завършва през септември и октомври 2023 г. с нови дестинации по стъпките на именити личности от българското изкуство и култура. Подробности по темата разказа Тодора Радева, директор на фондацията. По думите й един от маршрутите, проведен на 16 септември 2023г. е бил  посветен..

публикувано на 21.09.23 в 14:39
Д-р Христо Тутунаров

Книга за частните армии разкрива генезиса на войната

На 25 септември 2023 г. ще бъде представена книгата "Частните армии. Еволюцията на войната". В предаването "Радиокафе" събеседник бе нейният автор – д-р Христо Тутунаров, преподавател в Университета за библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) Винаги ли са съществували частни армии, откога ги има, кой ги е създавал? Ето..

публикувано на 21.09.23 в 14:06

Втора английска гимназия - какви ще са новостите тази година

Веселина Иванова, заместник директор на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" разказа за новите проекти, които предстоят през тази учебна година, както и за участието им в програмите на "Еразъм +". "Новата учебна година във Втора английска гимназия започна с вълнение, особено за учениците, които посрещаме за първи път, а това са нашите..

публикувано на 21.09.23 в 12:40