Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Резултатите от днес бяха предизвестени. Това е неприятна новина

Гласовете на дясно мислещите се местят, но не се сумират

Арман Бабикян
Снимка: Ани Петрова

Хората не се интересуват от това, кой е с голямо самочувствие, а се интересуват от резултати. Имаме война - значи топ приоритетът пред България трябва да е национална сигурност и отбрана. Имаме криза - тя определя следващия приоритет: икономика и модернизация. Имаме мафиотска власт все още и никаква съдебна реформа - ето и третият приоритет.

Това изтъкна пред Радио София Арман Бабикян, който заедно със съмищлениците си от "Ние идваме" се оттеглиха и не се състезаваха за доверието на избирателите.

"Резултатите от днес бяха предизвестени Това е неприятна новина. Активността е показателна - тя е спаднала около 10%", коментира той.

По думите му, политическият процес не се определя от изследвания на фокус групи, а от действията на политиците. Особено в криза те не успяха да си подадат ръка преди изборите, за да създадат обща тяга, която да продължи промяната като реален процес.

"Имахме идея за обединение на дясно мислещите, припомни Бабикян. - Факт е, че това не се случи. Отчитайки намаляването на броя гласове, общо взето, ако сумирате гласовете, които са за модернизация на България, за преборване на мафията и за проевропейския път на страната, ще видите, че обемът през последните няколко избора е един и същ, който се мести за различните десни формации."

Според бившия протестър и депутат, перспективата на следващия парламент зависи от самите политици.

"Нужни са ярки личности да водят кораба на страната. Лидерите, ярките личности създават процентите, а не процентите създават лидерите."

Според Бабикян, спадът при "Продължаване на промяната" се дължи не само на международната обстановка и тежестта на властта, но трябва да добавим и неумението за вътрешно коалиционна политика и водене на разговор, както и свръх самочувствието.

Той допълни, че войната в Украйна измести фокуса на протестите, но има и връзка, защото страна като България, ограбвана от мафията и без правосъдна система, която да функционира нормално - това е предпоставка да бъдем два пъти по-бедни. А тези причини продължават да функционират.

Чуйте целия разговор на Лъчезар Христов.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Махнаха дънери от дигите на р. Мътивир, клони и боклуци остават във водата

След сигнал от WWF за изсичане на дървесна растителност около река Мътивир в района на Ихтиман, отговорът, който са получили от Министерството на земеделието е, че сечта е според закона, извършва се след издадено разрешение. Осигурява се проводимост на реките според нормите. Това обясни пред Радио София Костадин Вълчев от WWF . Той..

публикувано на 06.12.22 в 18:15

Любовта към столицата в изложбата на Драган Немцов "София с две лица“

До 11 декември, в галерия "София" на Столичната библиотека може да бъде видяна изложбата на художника Драган Немцов „София с две лица“  . Експозицията е с 16 живописни платна, изобразяващи столицата чрез фантазията на автора. Куратор на изложбата е Евгения Атанасова . „Показва един много фантасмагоричен свят , едновременно с реалния..

публикувано на 06.12.22 в 17:48

Във филма „Свобода на ръба“ - спорта и музиката като алтернатива на зависимостите

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 04 декември 2022 Спортните събития от изминалата седмица с акценти в предаването от 4 декември..

публикувано на 06.12.22 в 17:29

Здравата почва дава здраве чрез храната, която ражда

Известно е, че над половината от обработваемите почви в световен мащаб вече са деградирали, липсата на органично съдържание в тях ги превръща в пясък и вòди до редица негативни последици като недостиг на храна и вода, конфликти и миграция. В Добруджа - житницата на България, вече има площи с толкова силно ерозирала почва, че реколтата е..

публикувано на 06.12.22 в 16:56
Явор Сидеров

Явор Сидеров: Без политически опит проф. Габровски може да управлява само като марионетка

Проф. Николай Габровски няма никакъв политически опит и не би могъл да управлява ефективно, освен ако не е марионетка на Борисов. Неговата кандидатура може да е "кух" избор на ГЕРБ или просто от партията искат да покажат на политическите си опоненти, че на тяхната скамейка с достойни хора е дълга. Това коментира в ефира на Радио София Явор..

публикувано на 06.12.22 в 15:47

Дискутират проблемите на децата-бежанци на правен форум

На 8 декември, от 9.30 часа, в зала 224 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои правно-дискусионния форум „LEX TALKS 2022: ДЕЦАТА И ВОЙНАТА“ . Целта е да се проведе дискусионен форум, насочен към цялото общество, каза в предаването „Радиокафе“ юристът Георги Еленков от Националната мрежа за децата...

публикувано на 06.12.22 в 15:27

Белослава - 22 години музика с любов

Тази вечер, от 20.00 часа, в зала „България“, Белослава ще закрие турнето си, което стартира в началото на ноември. През последния месец тя изнесе концерти в едни от най-големите български градове, на най-големите оперни и театрални сцени, с които отбеляза 22 години от професионалния си път. „Не съм искала да е 22. В пандемията, когато бяха..

публикувано на 06.12.22 в 14:24