Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът с коледни партита и подаръци, но с малки парични бонуси за служителите си

Снимка: Pixabay

Минимална част от българските компании ще зарадват служителите си с парични коледни бонуси. За сметка на това, голяма част от бизнеса планира да организира партита и малки подаръци за персонала си. Това показват наблюденията на компания - лидер в областта на HR решенията.

Проучването е направено сред над 100 български и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство. Компаниите, които са предвидили парични бонуси казват, че той ще бъде в размер до 1/3 от трудовото възнаграждение на съответния служител.

„Акцентът е в посока разнообразяване на коледните придобивки. Изплащане на коледен бонус остава, за сметка на една идея по-малък размер като сума, в комбинация с организиране на коледни партита, с подаряване на предметен подарък. Понякога се дава и коледен ваучер“, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ Надежда Василева - оперативен директор на компанията.

Заради високите нива на инфлация през 2022 г. е вероятно компаниите да преразгледат и актуализират своите политики за парични и нематериални бонуси, които планират за 2023 г.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Посолството на Китай в България организира конкурс за песен, базирана на китайски поеми

През есента на 2024 г. отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. В подготовката за празненствата по случай годишнината, Посолството на Китайската народна република в България организира конкурс за нова песен, по китайски поеми от Династия Тан и Династия Сун, за български граждани и сънародници,..

публикувано на 03.10.24 в 14:11

Транспортираха в музея в Петрич и втората статуя от Хераклея Синтика

С помощта на лебедка, въжета и синджири в Хераклея Синтика бе повдигната и извадена на открито втора статуя на античен мъж, открита на 20 септември, съобщава БГНЕС. Статуята, чиято глава бе открита три дни след торса, бе поставена в саркофаг, изработен и за първата статуя, открита в началото на юли. По-рано през деня кпециален кран я повдигна и..

публикувано на 03.10.24 в 12:52

Радослава Боор представя разказ за плаката и различните му проявления

На 12 октомври, от 12.00 часа, в пространството за изкуство и събития ДОМ, Радослава Боор ще представи разказ за плаката и различните негови проявления. Радослава Боор е графичен дизайнер, илюстратор, арт директор, а много от нейните плакати са свързани със знакови събития за България. От години живее в Прага, но сега пристига в София по..

публикувано на 03.10.24 в 12:49
The Oldie Goldies

"The Oldie Goldies" представя на живо 15-те композиции от дебютния си албум

Суингът набира все по-голяма популярност и скорост в България и поредното доказателство за това е новият албум на "The Oldie Goldies". Формацията е създадена в края на 2019 г. като малък ансамбъл, който се разраства до октет, поради възникнала необходимост, разказаха с усмивка пред БНР-Радио София барабанистът Борислав Петров и..

публикувано на 03.10.24 в 11:45

"Топлофикация - София" е със запорирани сметки

Още едно общинско дружество в София е със запорирани сметки. Това е "Топлофикация - София". Причината е дължимите неизплатени суми към "Булгаргаз". Това каза общинският съветник Борис Бонев.  Директорът на "Топлофикация - София" Петър Петров заяви за БНР, че столичани няма да останат без парно заради наложения от "Булгаргаз" запор върху сметките на..

публикувано на 03.10.24 в 11:35

В България са нужни 199 заплати за закупуване на жилище

В България са нужни 199 месечни заплати за закупуване на жилище с размер от 100 кв. м. Това показва проучване, което сравнява цените на недвижимите имоти в 62 държави спрямо средните заплати на местно ниво. Средната цена на имот с площ 100 кв. м е еквивалентна на 114 нетни заплати в Дания, което прави северната страна най-достъпната страна в Европа за..

публикувано на 03.10.24 в 10:48

Млад мъж почина на място след удар с тротинетка в стълб в София

Млад мъж е починал на място, след като се е ударил с тротинетка в стълб в София.  Трагичният инцидент е станал снощи, а сигналът е подаден в 23:50 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ в столицата. Към мястото на произшествието – на булевард "Симеоновско шосе", е изпратен спешен екип, който само констатирал смъртта на 32-годишния..

публикувано на 03.10.24 в 10:28