Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 2 и 12 декември

Студенти в Стопанския факултет към СУ вдъхват нов живот на дрехи в специален базар

Снимка: uni-sofia.bg

Първи по рода си базар за устойчива мода организират студенти в магистърската програма „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Участието в него може да вземете като дарител на излишна или малка дреха, която не носите, но е в прекрасен вид и изглежда като за подарък. Може да я предадете от 9:00 до 11:00 ч. в зала 411 на Стопанския факултет.

На 12 декември пък може да станете посетител, част от публиката на модното събитие, което ще се проведе във факултета от 16:00 до 18:00 ч.

Идеята за базара е възникнала в учебните часове, в разговор за отговорното и устойчиво потребление, разказа пред Радио София Оля Пенева, ESG Help desk мениджър към Стопанския факултет. И призна, че организацията по събитието се казала сериозно предизвикателство.

Слоганът на базара неслучайно е "Подари днес находка, вземи утре модно съкровище".

От 2 до 12 декември наличните дарени дрехи ще бъдат освежени и подредени, ще бъдат снимани и промотирани по подходящ начин.

Изложените "съкровища" ще се продават на символични цени, а събраните средства ще се използват за създаване на воден кът на етаж 1 във факултета, допълни Красимира Вангелова, студент, магистърска програма  "Отговорно и устойчиво управление" 

За още подробности по темата чуйте разговора на Катя Василева.


По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново дъжд, температурата в София пада до около 11°

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно, съобщиха от НИМХ. Ще има валежи от дъжд, през деня – ще са повсеместни, в следобедните часове на много места придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, през деня – умерен..

публикувано на 25.04.24 в 07:35

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56