Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира 12-ото издание на “Наградите на БАИТ”

Снимка: fb/БАИТ

Стартира 12-ото издание на „Наградите на БАИТ“. За пореден път ще бъдат връчени 8 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

Вече са подадени кандидатури в четири от категориите, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ Весела Калъчева - изпълнителен директор на БАИТ.

Това издание на конкурса въвежда нови условия за участие в категория "Образователна награда“.

„Тъй като националната програма „Бизнесът преподава“ стартира по инициатива на БАИТ, съвместно с Министерството на образованието, през първата година стартира като “IT бизнесът преподава“, но МОН разпозна в нея една много добра практика и се трансформира в „Бизнесът преподава“ и за останалите сектори на икономиката“, каза Весела Калъчева.

Тя добави, че категориите са 8, но се кандидатства за 7 от тях, а специалната награда е с вътрешни номинации на журито.

Кандидатури се приемат до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г., с безплатна регистрация на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Атентатът в "Крокус" край Москва ще се използва за провоенен импулс в страната

Въпреки неизвестните около атентата в "Крокус сити хол" край Москва, ясно е, че извършителите са от активното в Русия крило на "Ислямска държава" (ИД). Разликата в приемане на фактите е в това, че в Русия проблемите на сигурността се пречупват през войната . Независимо от липсата на доказателства, версията на властите е, че няма начин..

публикувано на 29.03.24 в 15:26

Кое е доброто изкуство?

Какви са кражбите в изкуството и каква е ролята на AI? По темата говориха художникът Иван Мудов и неговата кураторка Бояна Джикова.Мудов отбеляза, че изкуственият интелект е "софтуер за кражба" и проблемът при него е, че не може да създаде контекст. Той може да събере различни парчета, да ги сглоби, но те "седят така празни в нищото". По думите им..

публикувано на 29.03.24 в 14:50

Лицата на фантастиката

Интересни факти за научната фантастика и фантазията разказа Жоро Пенчев. Той е редактор на едно от най-големите онлайн списания за фантастика у нас. Къде се намираме днес между фантастиката и фантазията? "Фантастиката има доста лица и ние я намираме навсякъде в света, в живота, в комуникацията помежду си. Тя има едно доста важно призвание -..

публикувано на 29.03.24 в 13:19

Изкуственият интелект и влиянието му върху живота на човека

Новите технологии и изкуственият интелект промениха света драстично през последните години. Хуманоидните роботи все повече се запътват към домовете на обикновените граждани в Китай, пише в своя статия Никола Папукчиев от HiComm. Пред Радио София той сподели как изкуственият интелект ще повлияе на живота ни от тук нататък. „Преди..

публикувано на 29.03.24 в 12:16

Джип избухна в пламъци в центъра на София

Инцидент в центъра на София – джип избухна в пламъци в района на площад "Руски паметник". Пожарът е възникнал тази сутрин, съобщиха очевидци на стихията, които качиха клип от пожара в социалните мрежи. Към момента няма данни за пострадали.  Очаквайте подробности!

публикувано на 29.03.24 в 10:08

Около 1000 деца годишно остават извън детските градини в столичния район "Триадица"

„Триадица“ е един от столичните районите с най-много чакащи за детските градини. Около 1000 деца годишно не успяват да се класират в детско заведение. Анализ, направен от районната администрация на „Триадица“ показва, че в рамките на следващите 3-4 години най-вероятно проблемът ще се прехвърли и в училищното образование. Тогава няма да достигат и..

публикувано на 29.03.24 в 09:53

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват само по електронен път. От 1 април медицинските специалисти няма да имат право да предписват..

публикувано на 29.03.24 в 08:23