Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият директор на Музикалния театър

Еделина Кънева: Без минало няма бъдеще

Снимка: Радио София

Еделина Кънева е новият директор на Националния музикалния театър "Стефан Македонски". За новата си длъжност и усилената работата в театъра тя разказа подробности в ефира на Радио София. Тя определя себе си като човек, който обича да работи и музиката винаги й е доставяла удоволствие.

"За сега ще спазя програмата която е написана от предишния ръководител, тъй като нямам никакво намерение да променям неща, които са вече планирани и смятам, че това е въпрос на интелект да запазиш нещата. Защото както се говори във всички концепции, включително и в моята трябва да има приемственост и надграждане. Аз не съм човекът, който ще унищожи всичко преди себе си и ще започне ново летоброене, защото смятам, че е абсолютно ненужно. И защото смятам, както казват умните хора, че без минало няма бъдеще", каза Кънева.

Тя сподели, че след Музикалната академия е работила една година в Бургаската опера, после три сезона е била в Лайпцигската опера, след което се завръща в България, където 28 години работи в Музикалния театър. Освен това  посочи, че според нея трябва да се добавят повече български произведения, които дълги години не са играни и които ще бъдат съвършено нови за младите зрители.

"Аз не мога да отменя ангажиментите си за декември месец, които съм поела през септември, но смятам след Нова година доста да разредя участията си извън театъра, а в театъра почти да нямам. Защото смятам да се посветя и да изуча тази професия из основи, както се казва за да съм адекватен директор. Освен това между администрацията аз трябва да намирам време и за творчески идеи, които да обсъждам", отбеляза Кънева.

Тя обеща, че в театъра ще има много нововъведения както в програмата и рекламата, така и при закупуване на билетите по електронен път.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще отговори ли ГМО на климатичния удар

В началото на февруари Европейският парламент подкрепи предложението на Европейската комисия за създаването на по-устойчиви и издръжливи култури чрез прилагането на нови геномни техники (НГТ), които доскоро не бяха приети в ЕС, така че има доста сериозен напредък в тази посока. Те дават възможност за бързо разработване на култури с полезни..

публикувано на 28.03.24 в 16:07

Проф. Кирил Топалов представя новата си книга "Живот по неизбежност"

Тази вечер (28 март 2024 г.) проф. Кирил Топалов ще представи новата си книга „Живот по неизбежност“, в салона на столичното Народно читалище „Възраждане“. Романът е мемоарен, каза пред Радио София проф. Топалов. „Няма елемент на украсяване – всичко е буквално едно към едно. За съжаление, много от тези неща звучат и художествено, и иронично, и..

публикувано на 28.03.24 в 15:38

"Защо E = mc²?“ - книга и научно шоу на проф. Брайън Кокс за почитателите на астрофизиката

Явор Въжаров-Або, гостува в предаването "Радиокафе“, за да ни разкаже за научнопопулярния бестселър на проф. Брайън Кокс "Защо E = mc²?“, който в Зала 1 на НДК, ще представи научното шоу “Хоризонти“, с което обиколи света. Проф. Брайън Кокс е британски физик, направил науката достъпна и вълнуваща за милиони хора по целия свят. Той е..

публикувано на 28.03.24 в 14:16

Празненство на колоезденето в София

Утре вечерта (29.03.2024 г.) София ще се превърне в празненство на колоезденето . Велосипедистите ще се съберат в 19.00 часа при пилоните на НДК, за да покажат сила и единство, казват организаторите. Пред Радио София Иво Делин от сдружение „Велоеволюция“ обясни, че събитието е едно от най-вълнуващите за градската велосипедна общност. Той..

публикувано на 28.03.24 в 14:06

Синдикат "Защита" протестират в София

От националния синдикат "Защита" протестират в центъра на София. Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лв. за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в болниците. Това каза председателят на синдиката Красимир Митов. "Да изпълнят обещанията към..

публикувано на 28.03.24 в 13:05

Спортната академия отваря врати за свои потенциални възпитаници

Националната спортна академия отваря вратите си на 29 март 2024 г. (петък) за ученици и кандидат-студенти. От 11:00 ч. в Аула А1 в сградата на Ректората (ул. „Акад. Стефан Младенов“ 21, кв. "Студентски град") те ще имат възможността да научат как става кандидатстването, както и за специалностите, по които Академията предлага обучение. Ще..

публикувано на 28.03.24 в 10:45

Михаил Нинов: За да сме щастливи, трябва да ни е хубаво не само вкъщи

Огромен градински шах, "Не се сърди човече" и тенис маси за свободно ползване, джаги и… кучемат могат да се видят в район "Триадица" Идеята и заслугата е на Михаил Нинов, който живее в кв. "Иван Вазов". "Започнахме без голям план, със засаждане на цветя, с малки неща. После направихме люлка… За да живеем щастливи, трябва да ни е..

публикувано на 28.03.24 в 09:56