Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Млади таланти ще музицират с изтъкнати инструменталисти и ансамбли

на 10 декември в Софийска градска художествена галерия

Снимка: Fb/MusicArtissimo Fest

Млади таланти от НМУ "Любомир Пипков" с диригент Славил Димитров ще музицират заедно с изтъкнати инструменталисти и ансамбли в Софийска градска художествена галерия.

Подробности пред Радио София разказа Мила Павлова, музикален директор на фестивала МузикАртисимо Фест. По думите й концертът е посветен на младите музиканти и е наречен "Музикално бъдеще" като това е второ негово издание. В него ще участват цяла плеяда от млади таланти съчетани на една сцена в колаборация с изтъкнати майстори на камерното музициране.

"Този концерт е истинска фиеста на таланта, но бих искала да подчертая, че на следващия ден имаме още един концерт посветен на младите, този път представящ талантливите изпълнители от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", студентите по фолклорно пеене, фолклорни инструменти и фолклорни ансамбли", сподели Павлова.

Концертът ще се състои на 10 декември 2022 г., събота, от 19:00 часа, като ще прозвучи и световната премиера на произведение от Милен Кукошаров, създадено специално за фестивала. Входът е свободен.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.