Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временно, преди полагането на последния пласт асфалт

Отварят за движение две ленти на изграждащия се участък от ул. “Филип Кутев“ в „Лозенец“

Снимка: sofia.bg

От днес се отварят временно за движение на автомобили двете средни ленти от новоизграждащия се участък на ул. “Филип Кутев“ в „Лозенец“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката си на обекта.

Целта е да се облекчи движенето в района, което е изключително натоварено. Продължава работата по тротоарите и до изграждането им пешеходното движение ще се извършва в двете крайни ленти.

Участъкът на ул. „Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ се отваря за движение преди да е положен последният пласт асфалт и е с временна маркировка. При подходящи атмосферни условия ще се положи  износващият пласт асфалт. През пролетта ще бъдат засадени и предвидените в проекта дървета.

Улица „Филип Кутев“ е от стратегическите обекти за града, обясни Фандъкова. След метрото изграждането на обектите от Третия градски ринг е важно, защото на практика осигурява движението в южните части на столицата.

По време на строителството е изградена подземната инфраструктура – канализация, водопровод, тръбна и ел. мрежа, отводняване, осветление. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение.

Изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ ще започне през пролетта.

През следващата година ще започне строителството на пробивите на бул. „Тодор Каблешков“ и  на ул. „Филип Кутев“ до "Симеоновско шосе".

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приказни герои от 51-во СУ "Елисавета Багряна" се возят с трамвай №10

По трамвайна линия 10 тръгна приказен трамвай, нарисуван от ученици в 51-во средно училище "Елисавета Багряна". Утре може да видите „Трамвая на приказките“ по линията на № 15, уточняват от Центъра за градска мобилност. Той е част от проекта "Разкажи ми приказка!" и става част от превозните средства, които всеки ден се използват. Ще се..

публикувано на 29.05.24 в 16:03

Съдът с четвърти опит за старт на делото за катастрофата край Своге

Шест години след тежката автобусна катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души, а други 10 пострадаха тежко, Софийският окръжен съд ще направи четвърти опит да даде ход на делото.  Освен шофьора на автобуса, прокуратурата изпрати на съд и пет длъжностни лица. На 25 август 2018 автобусът, превозващ членове на пенсионерски клуб от..

публикувано на 29.05.24 в 12:15

Пострадалият при катастрофата на Централна гара е в стабилно състояние

Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше хоспитализиран в "Пирогов" след снощния инцидент на Централна гара - София. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Днес предстои диагностично уточняване на здравния му статус. Продължават закъсненията на влакове след вчерашната катастрофа в София Във вторник вечерта в..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

Продължават закъсненията на влакове след инцидента на Централна гара - София

В София се разследват причините за инцидента на Централна гара, при който маневрен локомотив удари пътнически влак. Гвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака Една от версиите е, че ударът е предизвикан след внезапно прилошаване на машинист. При инцидента пострадаха общо 12 души. Четирима от тях бяха откарани за преглед в различни..

публикувано на 29.05.24 в 08:11

Шестима души са с леки наранявания след инцидент на Централна гара - София

Не е имало челен сблъсък между двата влака на Централна гара - София около 16.40 ч. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който посети мястото на инцидента: "Влак, който е композиран на Централна гара и трябва да замине за Пловдив, и друг влак отзад, който прави маневра с три вагона, трябва да спре на дистанция зад него. На машиниста му..

публикувано на 28.05.24 в 18:41

Опознаване на метрото с посещения "зад кулисите" в Деня на детето

На 1 юни, между 10:00 и 15:00 часа , децата в София ще имат възможност да седнат на "горещия стол" в тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне" и да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак .  Това съобщиха от "Метрополитен". Освен управлението на влаковете, децата ще посетят и халето, в което машините "спят" в депото , и ще се..

публикувано на 28.05.24 в 15:12

Обявяват резултатите от НВО на четвъртокласниците до 7 юни

Над 50 000 четвъртокласници положиха т. нар. "втора малка матура" по математика. Изпитът се проведе в над 1700 училища в страната.  Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности бяха предвидени 30 минути повече.  Четвъртокласниците трябваше да се справят с общо 25 задачи.  "Според мен,..

публикувано на 28.05.24 в 13:33