Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 6700 души са търсили помощ в "Пирогов" около Коледа и Нова година

Снимка: Ани Петрова

Над 6700 пациенти са потърсили помощ в спешните кабинети на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в дните около  Коледа и Нова година, съобщиха от лечебното заведение.

Сред най-натоварените спешни кабинети са били педиатричният, кабинетът по травматология - възрастни, кабинетът по кардиология и вътрешни болести, кабинетът по хирургия, кабинетите по детска травматология и хирургия.

Трима младежи (две момичета и едно момче) са хоспитализирани в токсикологията на „Пирогов”, с между един и два промила алкохол.

През 2022 г. близо 250 000 пациенти са потърсили помощ в „Пирогов“. От тях близо 50 хиляди са останали за лечение в болницата.

Наблюдава се повишение на пациентите през второто полугодие на годината. Сред най-натоварените звена са били травматология, вътрешни болести и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия, посочват от „Пирогов“.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два лифта "Витошко лале" возят безплатно деца на 1 юни

Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи , съобщиха от "Витоша ски". С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата. Това лято в планината ще работят лифтовете "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" , с които лесно и бързо може да се..

публикувано на 30.05.24 в 15:39

Безплатна атракционна линия до Зоопарка за Деня на детето

Безплатна атракционна линия ще се движи на 1 юни, от 10 до 19 часа и ще превозва деца и родители от центъра на София до Зоологическа градина. Линията ще се обслужва с ретро автобуси на общинското предприятие Столичен автотранспорт, Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура" и Икарус 260 и 250 България. Интервалът на движение ще..

публикувано на 30.05.24 в 13:52

3D светлинно шоу "Заедно за по-сигурно бъдеще" на фасадата на МВР

Със силата на изкуството МВР ще отбележи старта на новия програмен период в област „Вътрешни работи" 2021 – 2027. В рамките на три дни – от 30 май до 1 юни , фасадата на централната сграда на МВР на ул. "Шести септември" ще се превърне в сцена. Спектакълът започва в 21 часа и ще продължи до 23 часа. Достъпът за всички е свободен. 3D..

публикувано на 30.05.24 в 08:03

В "Слатина" откриват първия в София Дневен център за лица с тежки увреждания

В район "Слатина" днес ще бъде открит първия в София Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, съобщиха от Столичната община. Центърът ще предлага дневни и почасови услуги, които включват цялостна грижа през деня, предоставяне на храна и задоволяване на ежедневните здравни и рехабилитационни потребности на лицата с..

публикувано на 30.05.24 в 07:57

Нарушено водоснабдяване ще има в кв. "Бояна", "Христо Ботев" и "Дружба-1"

Във връзка с монтаж на спирателни кранове по ул. „Орешарска“ и ул. „Три кладенци“, кв. „Бояна“ , от "Софийска вода" прудупреждават, че днес се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 20:30 часа в района между: ул. „Белите брези“, ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. „Иваница Данчев“ и ул. „Севастократор Калоян“. Подмяна на хидрофорна..

публикувано на 30.05.24 в 07:55

Приказни герои от 51-во СУ "Елисавета Багряна" се возят с трамвай №10

По трамвайна линия 10 тръгна приказен трамвай, нарисуван от ученици в 51-во средно училище "Елисавета Багряна". Утре може да видите „Трамвая на приказките“ по линията на № 15, уточняват от Центъра за градска мобилност. Той е част от проекта "Разкажи ми приказка!" и става част от превозните средства, които всеки ден се използват. Ще се..

публикувано на 29.05.24 в 16:03

Съдът с четвърти опит за старт на делото за катастрофата край Своге

Шест години след тежката автобусна катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души, а други 10 пострадаха тежко, Софийският окръжен съд ще направи четвърти опит да даде ход на делото.  Освен шофьора на автобуса, прокуратурата изпрати на съд и пет длъжностни лица. На 25 август 2018 автобусът, превозващ членове на пенсионерски клуб от..

публикувано на 29.05.24 в 12:15