Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи на терен разчистват паднали дървета из столицата

Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и центъра на София

Снимка: Поли Начева, БНР

Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили до около 11 часа екипите на Столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община. Всички екипи са на терен от снощи, когато започна силният вятър в София.

Досега от системата 112 са постъпили над 130 сигнала предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София.

  • Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централна градска част.
Кметът на район „Илинден“ Иван Божилов съобщи за БНР, че е паднала изолацията на 45-то училище.

На терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. 9 екипа на дирекция „Зелена система“ на Столичната община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.
Районите администрации също трябва да следят ситуацията на тяхна територия.

По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет ХИТ "Младост" поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.

От Столичната община напомнят гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си. Изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Същото се отнася за собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шестима души са с леки наранявания след инцидент на Централна гара - София

Не е имало челен сблъсък между двата влака на Централна гара - София около 16.40 ч. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който посети мястото на инцидента: "Влак, който е композиран на Централна гара и трябва да замине за Пловдив, и друг влак отзад, който прави маневра с три вагона, трябва да спре на дистанция зад него. На машиниста му..

публикувано на 28.05.24 в 18:41

Опознаване на метрото с посещения "зад кулисите" в Деня на детето

На 1 юни, между 10:00 и 15:00 часа , децата в София ще имат възможност да седнат на "горещия стол" в тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне" и да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак .  Това съобщиха от "Метрополитен". Освен управлението на влаковете, децата ще посетят и халето, в което машините "спят" в депото , и ще се..

публикувано на 28.05.24 в 15:12

Обявяват резултатите от НВО на четвъртокласниците до 7 юни

Над 50 000 четвъртокласници положиха т. нар. "втора малка матура" по математика. Изпитът се проведе в над 1700 училища в страната.  Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности бяха предвидени 30 минути повече.  Четвъртокласниците трябваше да се справят с общо 25 задачи.  "Според мен,..

публикувано на 28.05.24 в 13:33

Голямо закъснение на влакове заради компютърен проблем на Централна гара - София

Софтуерен проблем с компютърната централизация за управлението на стрелките на Централната гара в София е причина за голямото закъснение на влаковете на гарата снощи, съобщиха от компанията "Железопътна инфраструктура".  В резултат на повредата някои от влаковете, сред които до Варна и Бургас, са се движили със закъснение до 2 часа. Аварията е във връзка..

публикувано на 28.05.24 в 11:37

Променя се движението на трамваи 11 и 12 и автобусна линия 29 по бул. "Рожен"

Във връзка с изпълнението на строителни дейности от днес до 17.10.2024 г. (включително) се променят маршрутите на част от трамвайните линии и една автобусна, движещи се по бул. "Рожен", съобщиха от Столичната община. Трамвайна линия № 11 ще се движи по маршрут от кв. "Княжево" до трамвайно ухо "Хюндай България" двупосочно. Трамвайни..

публикувано на 28.05.24 в 09:41

Без вода в ж.к. "Гео Милев": 9 улици, СУЧЕМ, стадион "Академик"

На 28 май 2024 г. във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. "Гео Милев" , се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 часа , съобщават от "Софийска вода". Предупреждението е валидно за района на: Ул. „Гео Милев“ бл. 79, 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, ул. „Кочани“, ул. „Виница“.  Карето между ул. „Плачковски..

публикувано на 28.05.24 в 07:55

Над 40 празнични покани за децата в София на 1 юни

Над 40 културно-образователни събития за деца включва тазгодишното издание на "Детски панаир" на 1 юни. То отново ще се проведе на площада пред Народния театър „Иван Вазов”, в Градската градина и в близките музеи и галерии, съобщават от Столичната община. Основна тема на празника е културно-историческото наследство и опазването на околната..

публикувано на 27.05.24 в 19:04