Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В район "Слатина" приемат дарения за Великденски пакети на нуждаещи

Георги Илиев

В район „Слатина“ за започнали поредната кампания, насочена към нуждаещите се хора. Набират се дарения за Великденските празници.

Инициативата е на кмета на района Георги Илиев и председателя на сдружение „За Слатина“ Любен Вуков.

Основната цел е да бъдат подпомогнати възрастните хора в нужда и хората в неравностойно положение в района. Членовете на пенсионерския клуб на район „Слатина“, както и тези на Дружество на инвалидите „Слатина“ ще получат персонални пакети, съдържащи основни хранителни продукти, необходими за великденската трапеза (брашно, ориз, олио, боб, козунак). За реализацията на целите на дарителската кампания е необходимо да бъдат осигурени: 160 пакета боб, 60 пакета ориз, 60 бутилки олио.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията и да дари дълготрайни хранителни продукти, може да ги донесе в Община “Слатина“ на адрес бул. Шипченски проход №67 до 11.04.2023 г.

„Преди го правихмеинцидентно, новече мога да кажа, че това стана традиция. По кампанията хората носят варива и дълготрайни продукти, получаваме дарения и от хранителни вериги“, отбеляза пред Радио София районният кмет Георги Илиев.

На 12 април 2023 г. , със съдействието на служителите в районната администрация, продуктите ще бъдат разпределени и предоставени на пенсионерите и хората в неравностойно положение.

За целта ще се ползват данни от системата на Агенцията за социално подпомагане, от други програми за асистенти и топъл обяд.

Илиев посочи, че съобщения за бомби са получени във всички училища на територията на район „Слатина“ и всеки директор е реагирал и издал разпореждания за занятията според преценката му. Той очаква след изборите да бъде прием протокол за реакция в училищата при подобни случаи.

След 2 април се очаква и отложеният заради парламентарните избори ремонт на последната отсечка по улица „Николай Коперник“ - от „Ат. Узунов” до „Калиманци”/„Иван Щерев” – покрай парк „Гео Милев“

Чуйте разговора на Лили Големинова.

По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лилия Донкова – кмет на район Кремиковци

Ботунец: уважение и приемственост

Днес гостуваме на район Кремиковци.  Разказваме повече за развитието на региона, работата по проекти, традициите и обичаите. И  още – ще разберете какво ще се случи днес на тазгодишния събор в кв. Ботунец.  В първия час на Радиокафе гостува Лилия Донкова – кмет на район Кремиковци: "Училището е добре направено, сега се прави спортна..

публикувано на 04.06.23 в 10:38

Вдъхновяващи млади хора

На 10 юни е най-мащабното младежко стартъп събитие в страната – форум „ Изгряващи звезди “ - с ъбеседници: Васил Димитров и Ирина Илиева, JA България: "Свързано е с предприемаческата ни програма за гимназиален етап. Младите представят идеите, продуктите и услугите, които предлагат. Даваме началото на 25-а ни годишнина с 25 екипа финалисти с..

публикувано на 03.06.23 в 16:00

Софийски разкази - Йордан Йовков

Виктор Топалов представя човека зад твореца Йордан Йовков в спомените на Спиридон Казанджиев: Приятелството им е от Първата световна война. "По-тясна стана дружбата след 1927, когато Йовков дойде да живее у мен. Не се огледа да види квартирата. Йовков пишеше в кухнята.. Той говореше тъй увлекателно, че у мен се зароди идеята да записвам тези..

публикувано на 03.06.23 в 15:00
Леда Тасева - Да обичаш на инат

Адресите на любовта - Леда Тасева

Леда Тасева развежда режисьор с три деца, съдбата ѝ го връща чрез Иван Андонов Актрисата Леда Тасева е останала в спомените на повечето българи като Мод от постановката на Хачо Бояджиев за телевизионния театър „Харолд и Мод“, в която си партнира със Стефан Данаилов. Други пък не могат да я забравят, заради филма „Да обичаш на инат“,..

публикувано на 03.06.23 в 14:00

Винаги да даваме най-красивото

Дичо представя новата си песен „ И след съня "“+покана за голям юбилеен концерт: „Идеята за парчето си е изцяло моя. В клипа играят републиканските ни шампиони по румба и самба. Държа на хубавите текстове. Готвя голям концерт в ивент-центъра на Пиротска, клипът съм го снимал там. Ще се съберем много музиканти (изброява ги). Датат е 30 ноември. На..

публикувано на 03.06.23 в 11:59

Една много обширна изтънчена метафора

Група „Coolden“ – ново видео  и песен, предстоящ албум и концерт на 3 юни от 8 вечерта. Слушаме Никола Симеонов и Ивайло Петров: "Още февруари си говорихме какъв трябва да е клипа. Да е буквално по текста. В главата си развих една много обширна изтънчена метафора. Опитваме се всеки албум да е всичко. Готвим разнообразни от предишните албуми песни -..

публикувано на 03.06.23 в 11:43

Да докараме дивата природа по-близо до хората

Регионалната инспекция по околната среда и водите – София ще открие изложба „Опазване на дивата природа“ на 5 юни /понеделник/ от 15 часа в Галерия на открито – НДК , кино „Кабана“ в София. Изложбата е посветена на Световния ден на околната среда и е осъществена в партньорство със Столична община, галерия „Сабаи“ и Хешим Морси – орнитолог и автор на..

публикувано на 03.06.23 в 10:58