Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация София" спира парното от днес

Снимка: БГНЕС

От днес "Топлофикация София" ЕАД спира парното, съобщиха от компанията. От 9 май ще започне отчитането на уредите на потребителите, които са клиенти на фирмата за дялово разпределение на "Топлофикация София".

Всички фимри за дялово разпределение са готови да започнат отчитането на уредите за приключилия отоплителен сезон.

Потребителите трябва да осигурят достъп до всички жилища, включително и до тези, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. При невъзможност да се осигури достъп до имота на обявените от топлинния счетоводител дати, потребителите могат да се свържат с фирмата и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет. Тя обаче се заплаща според ценоразписа на съответната фирма за дялово разпределение.


По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Къща-музей “Димитър Димов”

Историята оживява: Димитър Димов

“Историята оживява” ви разказва за един от големите български умове на XX-и век. Талантлив писател, майстор на пластичните герои и познавач на човешката психология. Все таки, говорим за професор, учен с дълбоки познания в зоологията, физиката, химията и природните науки.  Представяме ви писателя Димитър Димов. Слушаме откъс от интервю с..

публикувано на 25.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Зелено четене

Надежда Динева представя  Националната кампания "Зелено четене": "Кампанията е моя лична кауза, тя достига до повече хора. Срещнах подкрепа от литературни клубове, общини, книжни клубове. Правилните послания ни намират." Подробности от кампанията - в звуковия файл.

публикувано на 25.05.24 в 15:00
Георги Марков и Здравка

Адресите на любовта - Георги Марков

Писателят Георги Марков е женен за първата си съпруга Деспина, негова съседка в Княжево, когато в санаториума за гръдно болни среща Здравка Лекова. Тя е младоженка и е почти уплашена от смазващата самоувереност на този рано побелял мъж. Любовта им е по-силна от общественото мнение. Двамата се развеждат, женят се и заживяват в две стаички в..

публикувано на 25.05.24 в 14:00
С Йоана Алексиева и Стефани Лалева

Горско парти

Фестивал "Боровинкови нощи" на хижа Амбарица - Йоана Алексиева и Стефани Лалева: "Разлика с предния фестивал е, че доброволците оттогава (2014-2019) сме организатори сега. Районът е известен с големите боровинкови масиви. Хижата е една от най-великолепните в района на Троян. Мястото има изключително силна енергия. Хижата спечели награда за най-добри..

обновено на 25.05.24 в 11:34
Стражарите на нашата съвест

София вчера и днес

„София вчера и днес – документалното кино разказва“ - доц.д-р Теодора Стоилова-Дончева: "Събитието е инициатива на списание "Кино", входът е свободен. В 6 вечери показваме специално подбрани документални филми за София от 28 май в Дома на киното - три филма с обща дължина от час и 40. Филмът на Елдора Трайкова от 1992 "Неонови приказки" има много..

публикувано на 25.05.24 в 11:32

За фамилатлонци

На Фамилатлона тази година ще е "време за семейството". Яна Алексиева от Асоциация "Родители" споделя: "Подготовката за големия семеен фестивал отнема време и енергия. На 8 юни в Южния парк на голямата поляна ще се забавляваме. Стана традиция, хората го очакват. Ще има над 40 участника. Толкова хора представят различни игри и каузи. Фамилатлонът..

публикувано на 25.05.24 в 10:36

Да влезеш в историята

На Международното биенале във Венеция с Маги Гигова: "Много е ласкателно за българския павилион - много е посещаван. Миналото срещна бъдещето. Инсталацията ни "Съседите" изследва българския ГуЛаг, според италианските критици. Разтърсващ, въздействащ на всички нива - обоняние, сетивност, осветление. Разказите на оцелелите от българския ГуЛаг е с..

публикувано на 25.05.24 в 10:24