Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Личната история на Прея в новата й песен “Диамант“

Снимка: fb/Прея

Новата песен на Прея „Диамант“ вече може да бъде слушана във всички музикални платформи. Пред Радио София изпълнителката обясни, че парчето отразява цялата й лична история.

„Искаше ми да следва биографична линия – да кажем, че започва разказът от началото на живота ми, от първите ми години на израстване, на съзряване, на оформяне като личност“, каза Прея.

Споделя, че иска слушателите да разберат повече за нея като човек.

„Диамант“ я разгръща тази нова страница, именно процесът на себеопознаване, да се задълбоча малко повече в психология, в медитация. Това много ми помага да открия някакви пластове в себе си, които аз дори не съм знаела“, добавя изпълнителката.

Режисьор на видеото е Жоро Пеев. Музиката е дело на Прея и Денис Попстоев.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал "Антистатик" предлага много "Повече от един танц"

17-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" ще се проведе от 7 до 23 май под мотото "Повече от един танц" . В първите дни в Гьоте Институт са предвидени лекции от образователна програма на фестивала "Без дистанция" с вход свободен. Боян Манчев ще говори на тема "Вещерски танци" (7 май),..

публикувано на 02.05.24 в 12:48

Традициите по Великден – такива ли са, каквито бяха?

Как се правят в днешно време домашни козунаци? Защо повечето хора избират да си купят от магазина? Всеки ли може да направи козунак в домашни условия? Как се промени традицията в боядисването на великденските яйца? Репортер на БНР-Радио София Ана Попова се срещна с Любка Коцева, която отскоро има хлебопекарна и е изпробвала с..

публикувано на 02.05.24 в 10:49

За шеста година деца боядисват яйца на пл. "Св. Неделя"

От 11.00 часа днес ще се състои традиционното боядисване на великденски яйца на столичния пл. "Св. Неделя". Събитието се организира за шеста поредна година на Велики четвъртък от Софийската митрополия. В боядисването на яйцата ще се включат деца от столичните училища и детски градини. Празникът ще продължи с литийно шествие от площада до храм..

публикувано на 02.05.24 в 10:07

Велики четвъртък е!

Днес е Велики четвъртък - поредният ден от Страстната седмица, през която православните християни по целия свят съпреживяват последните дни от земния живот на Иисус Христос.  Програмата на църковните богослужения на днешния ден е наситена и пресъздава редица значими събития, свързани с изкупителното дело на Спасителя за човечеството. С..

публикувано на 02.05.24 в 08:26

Дъжд, с температура в София около 19°

Облачността над страната ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, максималните - предимно между 17°..

публикувано на 02.05.24 в 07:35

Таланти от трети страни сформират резервен ешелон за работодатели от ЕС

Европейският икономически и социален комитет прие становище за предложението на ЕК за създаване на Резерв за таланти на ЕС. Това ще бъде първият доброволен инструмент на равнище ЕС за предлагане и търсене на работа за граждани от трети страни , отворен за присъединяване за заинтересованите държави-членки. Очаква се по-късно през годината..

публикувано на 01.05.24 в 16:50