Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джоя, преносимото радио

Срещаме се с един млад продуцент, автор на песни и изпълнител, Джоя Моллова. Джоя е организатор на събитието „Отворен микрофон“, но сега е пред този на Радио София: 

"Всички бяха много доволни. Беше стресиращо, но участниците се справиха блестящо и много се забавлявахме. Наградата беше динамичен микрофон, публиката гласува. Беше успешен първи опит.

От малка си пея, наричаха ме „преносимото радио“. После започнах да се уча как да пея, да свиря на китара, на пиано. Дднес един продуцент трябва да има идея как работи един инструмент. По душа съм човек на света, много пътувах, завърших популярна музика като бакалавър във Великобритания, после живях в Корея. Научих много там за работната етика и за начина да мисля професионално за музиката. Един мой приятел ми каза – това е просто работа. Хубаво е да отхвърляш лоши идеи и да продължаваш напред.

С майка ми творяхме по всякакъв начин. Семейството ми няма нищо общо с музиката, те са юристи. Всички ми казваха – къде право, къде музика? И двете са изкуства – не закона и на звуците. В къщата на баба ми имаше пиано, което ме викаше – „Джоя, свири ме“.

Първа песен, не мога да ти кажа, постоянно пишех. Но първата в интернет бе част от дипломната ми работа. Песента се роди от вдъхновяващите неща: моите съученици, всички хора около мен, дълго време ме интересуваше к-поп. Самият текст дойде от тогава какво съм чувствала и какви мисли съм имала.

Повечето интересни хора, които срещах, не бяха англичани – един поляк ми помогна много, записахме се в различни клубове, които ми дадоха много възможности. Университетът беше ОК. Но не това, което очаквах, бе малко по-лежерно. Амбициозна съм.

Интересувам се от всякакви теми, любопитен човек съм. Приятелите ми са странни, винаги истински, любопитни и интелигентни. Имам прекалено много хобита, рисувам – това е терапевтично за мен. И съм черен колан таекуондо. И то помага, философията му е дисциплина и самоконтрол. С него преодолявам страхове и бариери. Цената на успеха е страхът – да го преодолеем, смелостта е преодоления страх.“


По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има голям потенциал за продължаващо развитие на високотехнологичния сектор

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) организира на 7 и 8 ноември четвъртото издание на форума за иновации, технологии и изнесени бизнес услуги SEE ITS Summit 2024. Мотото тази година ще бъде “Разгръщане на бъдещи хоризонти”. Амбицията на организаторите е да съберат на едно място водещи технологични лидери, иноватори и експерти,..

публикувано на 24.09.24 в 18:14

Жилищните кредити в страната се увеличават с 25,5%

Кредитите за домакинствата са над 43,7 млрд. лв. (22,3 на сто от БВП). Спрямо август 2023 г. те се увеличават с 19,7 на сто (19,6 на сто годишно повишение през юли 2024 година). В края на август 2024 г. жилищните кредити са 23,203 млрд. лв. и нарастват на годишна база с 25,5 на сто (25,1 на сто годишно увеличение през юли 2024 година)...

публикувано на 24.09.24 в 17:55

БНР подписа споразумение с Националното сдружение на доброволците

Българското национално радио подписа меморандум за разбирателство с Националната асоциация на доброволците. В центъра на това партньорство двете организации се обединяват в приоритетите си да предоставят навременна и точна информация на обществото по време на бедствия и кризи. “Подписването на този договор отваря много възможности за сътрудничество между..

публикувано на 24.09.24 в 17:03

Музикантът Ninio се завръща с нова песен "Списък с имена"

След успешното представяне на дебютния си албум "Първите 7" Илин Папазян-Ниньо се завръща с нов сингъл и видео към него, като за край на лятото. Ниньо споделя, че песента се ражда случайно от идея, която му хрумва по време на студийна сесия за първия албум и той записва на телефона си. Едва 3 месеца по-късно открива и развива идеята в "Списък с..

публикувано на 24.09.24 в 16:57
Само 8 процента от българския износ за ЕС е по вода и въздух, а останалият е по суша, най-вече с автомобилен транспорт.

Инвестициите се насочват към държави, където сухопътен контрол липсва

Един от основните приоритети на Българската стопанска камара е присъединяването на България към Шенген, Еврозоната и ОИСР.  Макар и отпадането на граничния контрол на въздушните и морски граници да може да бъде определено като стъпка в правилната посока, запазването на контрола по сухопътните граници за България и Румъния води до значителни разходи,..

публикувано на 24.09.24 в 16:07
Траян Траянов от

Неправителствени организации и граждани против Закона за регистрация на чуждестранните агенти

В предаването "Радиокафе“ гостуваха Теодора Бакърджиева, изп-директор на Български дарителски форум и Траян Траянов, изп. директор на Фондация "Заедно в час", за да разкажат за тревогата на организации от неправителствения сектор у нас, голяма част от които протестираха против конкретни текстове от предлагания Закон за регистрация на..

публикувано на 24.09.24 в 15:34

Константин Занков: Очакваме около 10% ръст в туризма

България се нарежда сред петте водещи държави в ЕС по ръст на туристическите нощувки за периода април-юни 2024 г. на годишна база. През второто тримесечие на 2024 г. в България са отчетени 2 126 950 туристически регистрации в категоризирани места за настаняване, които са довели до близо 6 милиона нощувки. Това поставя България сред водещите 5 държави..

публикувано на 24.09.24 в 15:10