Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книга трансформирана в експозиция

Снимка: Радио София

До НДК, "Моста на влюбените" може да бъде видяна изложба на книгата на Раймондо Варсано "Крадец на самота". Това е авторско художествено произведение, което включва 38 разказа и 18 цветни илюстрации. Философска и поетична, книгата "Крадец на самота" е разнолика и емоционална, а темите в нея са общочовешки. На вниманието на посетителите ще бъдат част от разказите, илюстрации, както и фотографии, които улавят настроенията зад кулисите. По-дългите разкази могат да бъдат чути чрез специален QR код от актьора Леонид Йовчев. Подробности за събитието в ефира на Радио София разказаха авторът Раймондо Варсано, илюстраторът Кирил Златков и Петя Радивчева.

"Освен визуалното ще го има и театралното и думите ще говорят през цялото време", сподели Радивчева.

"Интересното в тази книга е не само форматът и това, че е приятна на пипане, ами тя има много илюстрации за книга за възрастни. Тя има 18 илюстрации и това предполагаше да се направи една изложба, Която Петя Радивчева създаде и уреди. Тези илюстрации от книгата може да се видят като едни картини", сподели авторът.

"Сами по себе си книгите в днешно време са кауза и трябва да имат на своя страна сърцати, интелигентни и комбинативни личности със способности, като тези на Петя Радивчева. Ние с Раймондо като автори сме щастливи да имаме такъв човек в екипа. Ние всъщност сме едно авторско трио, защото Петя е инициатор въобще тези разкази да се издадат в книга", отбеляза Златков. Подредбата на разказите е на Радивчева, а изложбата може да бъде видяна до 29 май 2023 г.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Полицаи водят Димитър Любенов в Софийския градски съд, 27 септември 2022 г.

Отложиха делото срещу Димитър Любенов за катастрофата на Околовръстното

Заради болен съдебен заседател Софийският градски съд отложи с месец делото за тежката катастрофа на столичното околовръстно шосе от преди две години, в която загина френски гражданин, а съпругата му пострада тежко. Отложиха делото срещу полицаите, ескортирали автомобила на Димитър Любенов Подсъдим по делото е Димитър Любенов, на когото,..

публикувано на 05.06.24 в 11:24
Подлез в

Подлезите по "Ботевградско шосе" са в критично състояние, затова се избягват

Не само подлезът до автостанция "Изток" е в критично положение. Ситуацията е идентична и с другите подлези по "Ботевградско шосе" и това е резултат от липсата на планиране за поддръжката години назад. Това обясни пред БНР-Радио София Кристиян Христов, кмет на район "Подуяне" . За да се промени ситуацията, от местната администрация за..

публикувано на 05.06.24 в 09:03
И днес ще ви трябва климатик

Предимно слънчево време, но е възможно и да препръска

Днес ще бъде предимно слънчево . Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28° . По..

публикувано на 05.06.24 в 07:20

За четвърта поредна година организират триатлон "Лъвско сърце-Утопия"

На 8 юни Културно-туристическият комплекс Ченгене скале ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития за тази година, с над 600 триатлонисти от България и чужбина.“Lion Heart@ Cross Triathlon “Утопия“ се организира от сдружение “Лъвско сърце“, а преди събитието, през седмицата, се организира и подготвителен лагер. Тук отбелязваме, че..

публикувано на 04.06.24 в 16:31
Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с ресор

Васил Терзиев спира 21 незаконосъобразни обществени поръчки

21 обществени поръчки ще бъдат спрени, обяви кметът на София Васил Терзиев на пресконференция пред журналисти. Той обясни, че резултатите от проверката на 24 обществени поръчки показва, че 21 от тях са незаконосъобразни. Поръчките са на стойност 204 млн. лв. За тях ще бъдат обявени нови процедури, каза Терзиев. По думите му, обществените..

публикувано на 04.06.24 в 16:04

Digital4Sofia: Online Advertising Conference събира на едно място най-големите маркетинг експерти

На 6 юни, в Иновационен форум "Джон Атанасов", Sofia Tech Park,  ще се проведе конференцията Digital4Sofia: Online Advertising Conference. Събитието събира на едно място цялата digital marketing & eCommerce гилдия, за да обсъдят всички аспекти на дигиталния сектор – SEO, eCommerce и AI и бизнес развитие. Поканени са международно признати..

публикувано на 04.06.24 в 15:38