Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В район "Оборище"

Над 30 бизнеса даряват в подкрепа на ранното детско развитие

Снимка: Фондация За нашите деца

„Оборище дарява“ обединява социално отговорни локации в района на Докторски паметник, които заедно с техните клиенти подкрепят усилията на фондация „За Нашите Деца“ да осигури шанс за развитие и щастливо детство на децата в ранна възраст. 

Всеки участник в кампанията - заведение, магазин или галерия – дарява част от своята печалба през месеца, а българска IT компания ще удвои първите събрани 2500 лв. в подкрепа на ранното детско развитие. 

"Обединихме над 30 локации около идеята за подкрепа за деца в ранна детска възраст", разказва Ана-Михаела Търнева, представител на фондация "За нашите деца" и добавя, че различни обекти в район "Оборище" - галерии, магазини, ресторанти, даряват процент от своята печалба за каузата. Обектите, които се включват в кампанията са обозначени с плакати и са включени във виртуална и хартиена карта на района, която всеки може да разгледа на сайта на фондацията.

До момента има събрани над 2500 лв. в подкрепа на ранното детско развитие.

"Като инвестираме в ранно детско развитие ние намаляваме отпадането на децата от училищната система, намаляваме детската смъртност, също така и престъпността при децата и подрастващите, така че ранното детско развитие е един много важен период", казва Ана-Михаела Търнева. 

Парите, които са събрани ще отидат първо при деца, които имат трудности в своето развитие: такива, които имат различни заболявания или пък логопедични проблеми или проблеми с двигателната система, които се обръщат към фондацията за психологическа помощ.

Фондация "За нашите деца" планира да повтори кампанията и догодина в същия район.

Повече за "Оборище дарява" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гергана Богданова и Йоана Лазаро

Читалището - отворена общност за младите хора

Гергана Богданова и Йоана Лазаро за пролетното почистване на Народно читалище "Христо Смирненски": "Нашето читалище е стара институция. Но в динамичното време вникваме в нуждите на хората в сегашно време - консуматорското общество, в което всеки има всичко и в излишък. Затова се надяваме всеки да донесе това, което му е излишно - книги, цветя, посуда..

публикувано на 18.05.24 в 11:47
Пролет в КвАртал

София има своя стар град

"Пролет в КвАртал" с един от организаторите му, Мартина Стефанова: "Фестивалът е наесен около Деня на София, но не е достатъчно. Затова започнахме с други по-малки събития, за пръв път правим "Пролет в КвАртал". Зимата направихме и видима Коледа тук.  Чудесна програма с локации, турове, София има своя стар град и с тези събития продължаваме да го..

публикувано на 18.05.24 в 10:43

Децата четат разнообразни неща

"Книговище стимулира детското четене и критично мислене. Цял месец над 3500 деца се включиха в това. Децата искат да четат! това е само малка част от тези, които се включват през цялата година. Децата имат възможност да се запознаят с един достъпен език. Щастливи сме, че ще участват едни сладури с рап-песен "Яко е да знаеш". Колкото повече днешните..

публикувано на 18.05.24 в 10:28

Linares Live е дългоочакваният дебют на перуанския певец

Дългоочакваният дебют на перуанския певец Алекс Линарес с новият му соло проект се казва Linares Live . Фронтменът на най-известната формация за салса в България - Манго Дуенде, ще изпълни любими латин-поп песни заедно с авторските си композиции в компанията на музикантите: Калин Жечев - пиано, Борис Таслев - бас, Борислав Бояджиев "Борче" -..

публикувано на 18.05.24 в 10:19

Образоваме децата играейки

Какво е "Еcо Kids Tour"? Марияна Жабинска е до Лятната сцена в Борисовата градина, където ще са от 11 до 17 ч.: "Енергията е с нас навсякъде. Стартирахме във Варна, сега сме в София. Това е турнето на "Нешънъл джиографик". Осъзнахме мисията "Да опазим планетата жива". Образоваме децата играейки. Даваме им познания за нещо по забавен начин. Имаме..

публикувано на 18.05.24 в 10:08

Понаучиха ли се зрелостниците кое как се пише?

Точно 50 дни преди държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература (БЕЛ), платформата "Как се пише?" стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се 12-окласници . Под наслов "Животът няма „аУтокорект" се публикуваха задачи и правила в първото по рода си дигитално помагало, специално насочено към..

публикувано на 17.05.24 в 19:54

Строителството по еко стандарти дава добавена стойност и конкурентни предимства

Климатичният отпечатък на строителната индустрия продължава да расте. Според последните данни на ООН, през 2021 г. строителният сектор е бил отговорен за над 34% от търсенето на енергия, както и за около 37% от замърсяването с въглероден диоксид, в резултат на енергоемкостта и управлението на строителството на сгради. Строителството е..

публикувано на 17.05.24 в 18:36