Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават минерална вода на три пункта в София

Снимка: БГНЕС

Заради очакваните високи температури, от Столичната община организират раздаване на минерална вода днес. От 13.30 часа екипи на общината ще предоставят вода на три пункта - пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата.

Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столичната община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП, до изчерпване на наличните количества.

От общината призовават всички граждани, особено възрастните хора и децата, да не излизат на открито във времето между 10 и 18 ч.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: БГНЕС

По реорганизацията на движението около НДК се работи на пълни обороти

Въпреки оживените спорове и протестите, решението за реорганизация на столичните булеварди "Патриарх Евтимий" и част от "Витоша" се изпълнява дори и в днешния празничен ден. Работници очертаха пешеходна и веломаркировка, както и паркоместа по част от платното. Общински съветници призоваха кмета Терзиев да спре новата организация на..

публикувано на 01.05.24 в 18:20

Двуетажни автобуси ще возят пътници до софийски забележителности

Четири двуетажни автобуси, доставени от Берлин, ще возят гости и столичани от  площад „Свети Александър Невски“ до парка "Врана", село Долни Пасарел и Банкя. "Целта е да покрием изцяло линии №43, №50, а в делнични дни да стартира и линия по направление Долни Пасарел", обяснява Марио Евстатиев, ръководител на направление пътническа информация и..

публикувано на 01.05.24 в 17:35
Делян Пеевски

И Делян Пеевски поиска отмяна на решението за частна детска болница

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник от Министерски съвет. Това се казва в позиция на ДПС, в която се цитира лидера Делян Пеевски. "Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси..

публикувано на 01.05.24 в 15:35

Въвеждат временна организация на движението в част от столичния "Младост" от 2 май

От 02.05.2024 г. до 13.05.2024 г. (вкл.) се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на ул. „Проф. Александър Танев“ в посока Софийски околовръстен път, съобщават от Центъра за градска мобилност. Движението ще се извършва в източното пътно платно на ул. „Проф. Александър Танев“. Посоченият участък ще се регулира с..

публикувано на 01.05.24 в 13:12

Благотворителен великденски базар в градинката "Кристал" в София

Столичната община кани гражданите на София на благотворителен Великденски базар на 2 май от 11:00 до 14:00 часа. Той ще се проведе в градината "Кристал"  с участието на деца и възрастни хора от заведения за социални услуги на територията на София. Над 100 яйца ще бъдат боядисани от децата и младежите в неравностойно положение, а всеки ще..

публикувано на 01.05.24 в 11:24

Италиански туристи: София излъчва положителна енергия

София започва да празнува 145 години от обявяването ѝ за столица.  Според италиански туристи София излъчва положителна енергия.  "Това е усещане за слънце и светлина. И преди всичко - усещане на гостоприемство. Хората са внимателни. Една учтивост с вкус на минало, когато хората бяха различни, преди светът да тръгне прекалено бързо в ежедневието",..

публикувано на 01.05.24 в 11:03

Ученици, студенти и докторанти пътуват по-евтино в София от днес

От днес учениците и студентите отново могат да пътуват с годишна карта на цена от 180 лева, съобщават от Центъра за градска мобилност. Решението е на Столичния общински съвет, който прие цените от януари 2024 г. да станат постоянни. Месечните карти са на цена 15 лева. Докторантите също вече имат право на годишна карта от 180 лв., добавят от ЦГМ. Оттам..

публикувано на 01.05.24 в 06:14