Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На местните избори

И Радостин Василев ще се бори за стола на столичния кмет

Радостин Василев
Снимка: ММС

Независимият народен представител Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София, обяви той по време на пресконференция в БТА.

"Аз ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат", настоя Василев и допълни, че кандидатурата му ще бъде издигната от Инициативен комитет, който ще внесе всички необходими документи в Централната избирателна комисия.

"Смятам, че съм достатъчно подготвен", заяви той и допълни, че слоганът в кампанията му ще е: "Без ГЕРБ и ДС в София".

"Пред последните 2-3 месеца всички сме свидетели на това, което се случи в българската държава. След разкриването на записите, вместо да се вземе адекватна реакция спрямо хората от тези записи за национално предателство, тези хора си съставиха едно срамно правителство, което вече три месеца не работи в полза на гражданите, а в полза на своя личен интерес. През тези три месеца заради моята последователна политика - политика на борба със статуквото получих както невероятни удари, така и огромна подкрепа. Преди две седмици взехме решение с моят екип, че ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат", обяви Радостин Василев.

Той коментира, че в София трябва да се сложи край на порочното управление и открои осем основни приоритета, сред които пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, включително издадените разрешения за строеж, бюджетът, сигурността на гражданите, инфраструктурата. 

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Колаж: Георги Нейков

Балотажи и шансове за районните кметове в София

Само в три района на София се очертава районен кмет да бъде избран още след първия тур, показват междинните резултати на ЦИК. В "Средец" действащият кмет Трайчо Трайков води с 53 на сто от вота. Вторият Венцислав Банчев от ГЕРБ е с 13%. В "Триадица" Димитър Божилов от ПП/ДБ (Спаси София) за момента у с 53% от гласовете пред Себастиян..

публикувано на 30.10.23 в 13:28

Паралелно преброяване на "Галъп“ за София - Васил Терзиев - 33%, Ваня Григорова – 21,1%

По последни данни от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл болкан" - партньор на БНР за местния вот, в София Васил Терзиев печели 33% от вота , Ваня Григорова – 21,1%, Антон Хекимян – 16,2%, Деян Николов – 7,8%, Вили Лилков – 5,5%, Не подкрепям никого – 4,1%, Ивайло Вълчев – 3,5% Резултатите съобщи пред Радио София Яница Петкова от..

публикувано на 30.10.23 в 09:19

В София са гласували 270 737 избиратели (25,59%) до 16 ч., в с. Челопеч – 75.15%

Избирателната активност в страната до 16 ч. е 34.16%, съобщиха от ЦИК. Най-висока е активността в софийското село Челопеч – 75.15%, а най-ниската е в Добрич – 23.18% Снимки: cik.bg В София град за кмет, общински съветници и районен кмет бюлетини са пуснали 270 737 души - 25,59 на сто. Право на глас имат 1 056 354 граждани на столицата...

публикувано на 29.10.23 в 17:35

Отпечатък от една бюлетина върху друга не прави вота недействителен

До секционни избирателни комисии е изпратено съобщение , в което се казва: Когато избирател при гласуване е поставил бюлетините една върху друга и след като отбележи своя глас върху долната бюлетина се забелязва отпечатък или следа , гласът в тази бюлетина  е действителен  и се преброява по правилата за действителни гласове. При..

публикувано на 29.10.23 в 15:27

Четирима кандидат-кметове в дискусия за район "Триадица"

Какъв може да стане район "Триадица"? Концепциите си изложиха в студиото на БНР-Радио София четирима от кандидатите за кметове: Валери Караджинов - ПП "Български социалдемократи" Себастиан Таджер – МК ГЕРБ (СДС) Димитър Божилов -  ПП-ДБ (Спаси София) Биляна Давидкова - ПП "Възраждане" Снимка: fb/район "Триадица"

публикувано на 27.10.23 в 15:07

За проблемите и бъдещето на централния район "Средец" дискутираха четирима кандидат-кметове

"Средец" е един от централните столични райони. На негова територия са почти всички административни сгради, театри, културни институции, исторически и архитектурни забележителности, както и любимите места за разходка на столичани.  В предизборната дискусия в БНР-Радио София участваха четирима от кандидатите за кмет на район "Средец". В звуковия файл..

публикувано на 26.10.23 в 15:08

Идеи и намерения на четирима кандидати за кмет на район "Слатина"

Район "Слатина" е разположен в източната част на столицата на площ 1325 хектара. На изток граничи с район "Искър", на запад - със "Средец" и "Оборище", на север - с "Подуяне" и "Кремиковци", на юг - с "Изгрев" и "Младост".  В него  живеят близо 66 хил. души по данни от националното преброяване от края на 2021 г.  Характеризира с..

публикувано на 26.10.23 в 09:10